Fotografija: Gledalo se i kakve uniforme imaju natjecatelji/Foto: Željko Smešnjak
Galerija
Gledalo se i kakve uniforme imaju natjecatelji/Foto: Željko Smešnjak

OŠ Veliko Trojstvo: "RTL je podržao naš projekt, stižu nam novi garderobni ormarići"

U Osnovnoj školi Veliko Trojstvo posljednjeg tjedna učenici su imali pune ruke posla: Održali su Božićnu priredbu, Dan palačinke, pekli medenjake za starije, dobili na natječaju garderobne ormariće...VELIKO TROJSTVO - Posljednji dani u Velikom Trojstvu bili su veoma užurbani i prepuni događanja.

Osim na završetak nastave, učenici Osnovne škole Veliko Trojstvo svo su vrijeme usmjerili na razliite humanitarne akcije, priredbe, aktivnosti u kojima su na razne načine drugima uljepšali blagdane. O svemu smo razgovarali s ravnateljicom škole Sanjom Vranješević koja je veoma ponosna na svoje učenike, ali i kolege u školi.

Poruka upućena svima

- Završiti prvo polugodište nastave pred sam Božić bez božićne priredbe, za mene osobno kao i za naše učenike i djelatnike je nezamislivo. Jednostavno su te priredbe dio naše škole. Imamo tako divne učenike koji su po mnogočemu talentirani, imamo uigranu ekipu, jedni drugima čitamo misli i dovoljan je samo mig i pogled i već priča kreće. Tako je nastala i ovogodišnja božićna priredba, koju je osmislila naša dobra vila Škole, vjeroučiteljica Martina Pavičić. Njena vizija, uz pomoć svih nas ostalih pretočena je u prekrasno djelo, koje je imalo posebnu poruku, upućenu svima nama: obitelj, zajedništvo i ljubav najvažnije su stvari u životu, sve ostalo je sporedno. Vjerujem da je upravo ta poruka i poslana kao najljepša božićna čestitka naše škole, istaknula je Vranješević dodavši kako zaboravili nisu niti na starije žitelje općine.

Ponosni roditelji s tribina pratili su svoje školarce/Foto: Željko Smešnjak
Ponosni roditelji s tribina pratili su svoje školarce/Foto: Željko Smešnjak

Božićna priredba/Foto: Željko Smešnjak
Božićna priredba/Foto: Željko Smešnjak

Učenici škole/Foto: Željko Smešnjak
Učenici škole/Foto: Željko Smešnjak

Djed Mraz razveselio je učenike slatkišima/Foto: Željko Smešnjak
Djed Mraz razveselio je učenike slatkišima/Foto: Željko Smešnjak

- U ovo predblagdansko vrijeme ne smijemo zaboraviti na naše mještane starije životne dobi, koji svoj život provode u domu za starije i nemoćne. Tako su naši učenici, zajedno s učiteljicom Zlatkom Pemper, ispekli medenjake, te ih uz blagdansku čestitku odnijeli u Dom za starije i nemoćne, Dolinu sunca. Oduvijek njegujemo ovu međugeneracijsku solidarnost jer u konačnici oni su nama mladima ostavili sve ovo u nasljeđe, a mi im barem malim znakovima pažnje možemo pokazati da ih nismo zaboravili. Također nismo zaboravili niti naše umirovljene kolege, koje smo uvijek tradicijski zvali na naše priredbe, no zbog ove situacije nažalost ove godine nismo mogli, stoga smo im poslali čestitke i kalendar naše škole. Lijepo je čuti povratnu informaciju, da smo ih razveselili, jer uvijek nam se jave, kaže Sanja koju smo ujedno upitali je li istina da se školom prošlog tjedna širio miris svima omiljenih - palačinki.

Najbolji recept za palačinke

- Istina je. Zadnji dan nastave u prvom polugodištu u našoj školi održali smo natjecanje u pečenju palačinki, pod nazivom "Palačinka dan". Naime, ideja je potekla od Vijeća učenika, kada su posjetili našeg načelnika Općina Veliko Trojstvo, te izrazili želju, kako bi u školi htjeli imati makar jedan dan palačinke. Kako to uvijek biva, dobre ideje uvijek su dobrodošle i dogovor je potvrđen. Ideju smo tako vrlo brzo sproveli u djelo. Naše vrijedne kuharice, pekle su palačinke za sve učenike, dok je predmetna nastava odabrala timove za natjecanje. Materijal za natjecanje financirao je načelnik općine, dok je svatko od timova mogao donijeti još svoje posebne dodatke. Dodjeljivale su se dvije nagrade, za najbolji recept i za najkreativniju timsku "obleku". U povjerenstvu su bili načelnik općine Marko Kutanjac, pročelnik Dražen Juranić i tajnik škole Ante Amižić. Nagrade za najbolje osigurala je Općina. Za sve učenike, priredili smo i jedno iznenađenje, dolazak Djeda Božićnjaka, koji je podijelio slatkiše pod pokroviteljstvom Društvo Naša djeca Veliko Trojstvo, opisala je poseban dan u Velikom Trojstvu ravnateljica i osvrnula se na još jednu lijepu vijest s kojom odlaze na zimske praznike.

Pravljenje smjese/Foto: Željko Smešnjak
Pravljenje smjese/Foto: Željko Smešnjak

Važan trenutak/Foto: Željko Smešnjak
Važan trenutak/Foto: Željko Smešnjak

Kreativno serviranje/Foto: Željko Smešnjak
Kreativno serviranje/Foto: Željko Smešnjak

Natjecali su se mali i veliki/Foto: Željko Smešnjak
Natjecali su se mali i veliki/Foto: Željko Smešnjak

- Nakon svih ovih lijepih događaja koji su nam uljepšali zadnji tjedan nastave u ovoj kalendarskoj godini, imamo još jedan razlog za veselje! Naime, obradovao nas je poziv gospođe s RTL-a, koja nas je obavijestila da je njihovo povjerenstvo odlučilo podržati naš projekt "Garderobni ormarići". 

Novi garderobni ormarići

Naša škola javila se na natječajni poziv za donacije "RTL pomaže djeci", koji je bio raspisan u kolovozu 2021. Nakon dugo, dugo vremena uspjeli smo osigurati prijeko potrebne garderobne ormariće za naše učenike! Zadovoljstvo je ogromno, ne krije sreću ravnateljica.

Veseli prvašići na božićnoj priredbi/Foto: Željko Smešnjak
Veseli prvašići na božićnoj priredbi/Foto: Željko Smešnjak

Kreativnosti nije bilo kraja/Foto: Željko Smešnjak
Kreativnosti nije bilo kraja/Foto: Željko Smešnjak

- Od kada sam preuzela radno mjesto ravnateljice u ovoj školi, imala sam ogromnu želju da djeca imaju baš prave garderobne ormariće. Evo, želja mi se ostvarila, nakon nekoliko pokušaja na raznim donacijski natječajima. Upornost se isplatila. Ovi cipelari koji su sada ovdje, potječu još za vrijeme mog školovanja u ovoj školi, pa čak i starijih  generacija. Dragi nam jesu jer su ručni rad našeg u umirovljenog domara, no došlo je vrijeme za nove. Obzirom na lijepe vijesti u ovo predblagdansko vrijeme, ponekad pomislim da božićna čuda zaista postoje i da netko vidi koliko truda svi ulažemo i koliko nam je stalo da stvorimo što bolje uvjete za naše učenike - zaključila je Vranješević.

Svaki detalj pomno se gledao/Foto: Željko Smešnjak
Svaki detalj pomno se gledao/Foto: Željko Smešnjak

Načelnik Kutanjac bio je u žiriju/Foto: Željko Smešnjak
Načelnik Kutanjac bio je u žiriju/Foto: Željko Smešnjak

Ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti im jednako uspješno drugo polugodište te nadati se da će i dalje biti primjer ostalima kako kroz život valja kročiti.