Fotografija: Osim što se aktivno natječu u disciplini daljinskog jahanja, Konjički klub Arion nudi mogućnost škole jahanja, pripreme za polaganje jahaćih dozvola i licenci, terenske i turističke ture/Foto: Grad Čazma
Osim što se aktivno natječu u disciplini daljinskog jahanja, Konjički klub Arion nudi mogućnost škole jahanja, pripreme za polaganje jahaćih dozvola i licenci, terenske i turističke ture/Foto: Grad Čazma

Članovi tek osnovanog Konjičkog kluba Arion iz Čazme na natjecanju u Đurđevcu osvojili 1. mjesto

U seniorskoj konkurenciji na utrci od 42 km, među više od 20 jahaćih parova, Ana Slijepčević s kobilom Lahari osvojila je 1. mjesto, a odmah potom, drugo mjesto, osvojili su Valentina Podgorski i Apolon



ČAZMA - Konjički klub Arion iz Čazme treći je i najmlađi od tri konjička kluba na tome području. Zvanično su osnovani potkraj prošle godine, međutim, Klub većinom čine iskusni jahači i logističari koji se već više godina bave jahanjem, točnije daljinskim jahanjem i natječu na raznim natjecanjima.

Prvi su put za boje svojega novoga kluba zajednički nastupili 20.4.2024. na 2. kolu Croatia Cupa održanom u Đurđevcu.

Diskvalifikacija 

- Nastupilo je pet jahaćih parova, a rezultat je više nego poticajan za nastavak sezone. Ponosni smo na sve naše jahače i logističare te zahvaljujemo svima koji nas podržavaju, poručio je predsjednik KK Arion Ivan Hlebec Ivkanec.

U seniorskoj konkurenciji na utrci od 42 km, među više od 20 jahaćih parova, Ana Slijepčević s kobilom Lahari osvojila je 1. mjesto, a odmah potom, drugo mjesto, osvojili su Valentina Podgorski i Apolon.

Od juniora, na također 42 km, Helena Bajser i Pales bili su 5., a Tanja Gusić i Sami na 11. mjestu ukupnoga poretka.

Natjecala se i Lucija Pirak s konjem Gulbaharom, no njih su dvoje, na žalost, nakon sjajnog prvog kruga i postignutog najboljeg vremena, odlukom veterinara bili diskvalificirani.

Idu u Kukavicu

Sljedeća utrka Croatia Cupa održat će se 18. svibnja u Kukavici, gdje će ponovno nastupiti nekoliko jahaćih parova ovog mladog i perspektivnog kluba.

Inače, osim što se aktivno natječu u disciplini endurance, odnosno daljinskog jahanja, Konjički klub Arion nudi mogućnost škole jahanja, priprema za polaganje jahaćih dozvola i licenci, terenske i turističke ture. Jedan od njihovih prepoznatljivih projekata, iako prva dva puta održan pod okriljem drugoga kluba, ali od strane istih osoba, je Moslavina endurance trail. Riječ je o utrci daljinskog jahanja po brdskom terenu, odnosno prekrasnim krajolicima Moslavačke gore, koju organiziraju potkraj službene sezone. Ove će se godine Moslavina endurance trail održati 4. put.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!