Fotografija: Prekrasno skijalište na Kupresu/Foto: Saša Burić/CROPIX
Galerija
Prekrasno skijalište na Kupresu/Foto: Saša Burić/CROPIX

Krenule prijave za šestodnevnu školu skijanja na Kupresu. Evo što djecu sve tamo čeka...

U cijenu je uključen prijevoz, smještaj, tri obroka dnevno, ski PASS, kompletna oprema za skijanje te licencirani i iskusni učitelji, poručuju iz Školsko sportskog saveza grada DaruvaraŠkolski sportski savez grada Daruvara za sve učenike osnovnih škola organizira školu skijanja na Kupresu. 

Škola skijanja namijenjena je za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole, a održava se na Kupresu od 24. veljače do 1. ožujka 2022. godine. 

Program provode kineziolozi, licencirani učitelji skijanja, a grupe se formiraju prema znanju skijanja (početnici/napredni).

- Skijanje osim zabave donosi i brojne druge koristi za motorički razvoj djeteta. Aktivira sve mišiće i zglobove, razvija ravnotežu i koordinaciju, a boravak na svježem planinskom zraku jača imunitet i ubrzava metabolizam, što potvrđuju brojna istraživanja. Nadalje, dokazano je i to da skijanje prestaje biti elitni sport te postaje dostupno široj masi, poručuju iz daruvarskog Školsko sportskog saveza.

Druženje s vršnjacima

Kako kažu, upravo zato je pravo vrijeme da se prijavite na šestodnevnu školu skijanja.

- Dječje doba najbolji je period za učenje skijanja, stoga iskoristite trenutak i okušajte se u novoj aktivnosti i usvojite vještine za boravak u prirodi i na otvorenom tijekom zimskih mjeseci. Djeca tijekom šest dana upoznati novi sport, naučiti se odnositi prema planini i prirodi s poštovanjem, dobiti iskustvo svladavanja prirode i njenih prirodnih prepreka. Također, boravkom u novoj sredini, s vršnjacima i bez roditelja omogućit će im dodatno iskustvo samostalnog boravka, socijalizaciji, a sve to kroz sport i boravak na svježem planinskom zraku, kažu u Školsko sportskom savezu.

Plakat škole skijanja/ Foto: Školski sportski savez grada Daruvara
Plakat škole skijanja/ Foto: Školski sportski savez grada Daruvara

Osim navedenog, ovo je idealna prilika i za sve roditelje koji već skijaju da prijave svoju djecu kako bi nakon šest dana škole skijanja cijela obitelj zajedno mogla uživati u zimskim radostima.

- Svi polaznici škole skijanja bit će smješteni u hotelu na samom skijalištu. Također, bazen, stolni tenis, dvorana te još mnogo drugih sadržaja dostupno je za animaciju u popodnevnim ili večernjim satima u sklopu hotela, što također ulazi u cijenu. Predviđeno je i nekoliko teorijskih predavanja o prvoj pomoći i snalaženju u prirodi i na snijegu. Kompletna oprema za skijanje (kaciga, skije, pancerice, štapovi) te licencirani i iskusni učitelji skijanja su također osigurani, ističu u Školsko sportskom savezu grada Daruvara.

Minimalno 40 polaznika

Školu skijanja može pohađati minimalno 40 djece kojima su uz sve gore navedeno osigurana i tri obroka dnevno, stalni medicinski nadzor te svakodnevna animacija nakon završetka Škole skijanja.

Grad Daruvar sudjeluje u projektu financiranjem prijevoza vrhunskim autobusom te pokrivanjem određenih tehničkih troškova provedbe nastave Škole skijanja.

Prijaviti se možete putem mail adrese: skolski.ss.daruvar@gmail.com. Prijave su krenule danas, a završavaju 10. veljače.

Cjelokupna ponuda

Cijena programa iznosi 2990 kuna, a on uključuje:

- šest dana - pet noćenja u Hotelu Adria Ski na samom skijalištu Kupres

- tri obroka dnevno

- šestodnevna ulaznica za skijalište Kupres (Ski PASS)

- Školu skijanja u trajanju od šest dana

- Skijašku oprema (skije, štapovi, pancerice, kaciga)

- Prijevoz busom Daruvar – Kupres – Daruvar

- Animacija u popodnevnim satima ( bazen, stolni tenis, društvene igre.)

- Pedagoški nadzor

- Osiguranje od ozljede

Zbog ograničenog mjesta organizatori preporučuju da se zainteresirani prijave što prije.

Plan puta

U nastavku donosimo detalje oko plana puta. 

24. VELJAČE 2022. GODINE

 - polazak iz Daruvara u ranim jutarnjim satima – 4.30 sati

- dolazak u Hotel Adria Ski i smještaj u Hotel - 9.00

- preuzimanje skijaške opreme 10.00 – 12.00

- ručak 12.00 – 13.00

- uvodno predavanje, podjela po grupama, početak skijaškog programa 13.00 – 16.00

- večera 19.00

- animacija

Staze za Kupresu su odlične/Foto: Saša Burić/CROPIX
Staze za Kupresu su odlične/Foto: Saša Burić/CROPIX

25. VELJAČE DO 1. OŽUJKA 2022. GODINE

- doručak 7.30 – 8.15

- škola skijanja 9.00 – 13.00

- ručak na stazi – 13,00 – 14,00

- škola skijanja / slobodno vrijeme za skijanje – 14.00 – 16.00

- animacija (bazen, stolni tenis, dvorana) – 17.00 – 19.00

- večera: 20.00

- slobodno vrijeme uz nadzor – 21.00 – 22.00

- polazak na spavanje 22.00

Skijalište na Kupresu/Foto: Saša Burić/CROPIX
Skijalište na Kupresu/Foto: Saša Burić/CROPIX

1. OŽUJKA 2022. GODINE

- doručak

- skijanje – 9.00 – 12.00

- vraćanje skijaške opreme

- ručak

- polazak za Daruvar – 15.00

Informacije oko COVID-19 

Što se epidemioloških uvjeta tiče, program izvođenja škole skijanja provodit će se u skladu s mjerama koje će biti na snazi u vrijeme održavanja programa te iz tog razloga postoji mogućnost da će program škole skijanja biti prilagođen prema preporukama.

- Svi polaznici dužni su organizatorima dostaviti tražene potvrde o preboljenju/cijepljenju protiv COVID– 19 prije polaska. Također, svi polaznici su dužni pridržavati se općih mjera zaštite od infekcije kao i individualnih mjera koje može propisati uprava skijališta, vlasnici smještajnog objekta, ugostiteljskih objekata na skijalištu i ostali, poručili su iz Školsko sportskog saveza grada Daruvara.