Fotografija: 
Na području Bjelovara naprvio je 15 kaznenih djela krađe bicikala/Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Na području Bjelovara naprvio je 15 kaznenih djela krađe bicikala/Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)

Muškarac (38) iz Zagreba krao bicikle po Bilogori i Podravini: "Ukrao 23 bicikla vrijednosti 10 tisuća eura!"

"Zvonio bi stanarima na portafon i predstavio se kao dostavljač reklamnih letaka. Nakon ulaska ukrao bi bicikl koji je tamo zatekao. Ukupna materijalna šteta veća je od deset tisuća eura", kažu u policijiJučer, 25. travnja, policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su kriminalističko istraživanje kojim su utvrdili osnovanu sumnju da je 38-godišnjak sa zagrebačkog područja počinio na području Bjelovara 15 kaznenih djela krađe bicikala.

- Muškarac je koristio nepažnju stanara koji su ga puštali u prostore stambenih zgrada nakon što bi pozvonio na interfon i predstavio se kao dostavljač reklamnih letaka. Nakon ulaska u prostor stambene zgrade ukrao bi bicikl koji  je tamo zatekao.

Krao u Bjelovaru, Koprivnici, Križevcima...

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak na isti način krao bicikle i na području Koprivnice i Križevaca i počinio ukupno 23 kaznena djela krađe. Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem kaznenih djela veća je od deset tisuća eura, kažu u policiji.

- Pozivamo građane da u cilju samozaštite budu oprezni prilikom puštanja nepoznatih osoba u prostore stambenih zgrada i na taj način zaštite svoju imovinu i imovinu svojih susjeda, poručuju.  

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!