Fotografija: Izabrano je 13 dosad najuspješnijih skladbi koje će sutra biti izvedene/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Izabrano je 13 dosad najuspješnijih skladbi koje će sutra biti izvedene/Foto: Grad Daruvar

U Daruvaru planule ulaznice za festival Ususret proljeću: "Izvest će se 13 najuspješnijih skladbi"

Događaj je to za kojeg možemo reći da okuplja gotovo svu djecu Grada Daruvara. Ove godine ne idemo s novim skladbama, već će se festival sastojati od prijašnjih uspješnica", pojašnjava ravnateljica Cegledi



DARUVAR – Nakon dvije godine pauze zbog epidemiološke situacije, sutra će se u daruvarskoj Kino dvorani 30. svibnja, s početkom u 19 sati održati Festival dječjeg stvaralaštva pod nazivom Ususret proljeću.

Vrtićanci kao mali cvjetići na pozornici/Foto: Grad Daruvar
Vrtićanci kao mali cvjetići na pozornici/Foto: Grad Daruvar

Je li sve spremno za velik događaj, upitali smo ravnateljicu Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, Vandu Cegledi.

Uključena sva djeca

- Festival se prije korone održao pet godina zaredom i jako nam je drago što nam se vraća. Događaj je to za kojeg možemo reći da okuplja gotovo svu djecu grada Daruvara. Djeca osnovnih škola pišu tekstove pjesama uz pomoć svojih nastavnika. Potom ti tekstovi dolaze kod nas u Glazbenu školu gdje se piše melodija i aranžmani. Srednje škole, pak uređuju pozornicu.

Ove će godine festival biti retrospektivan/Foto: Grad Daruvar
Ove će godine festival biti retrospektivan/Foto: Grad Daruvar

Razmišljali smo na koji način da uključimo vrtiće. Pa smo se dosjetili da će oni biti naši cvjetići na pozornici i naposljetku, uključili smo i polaznike Centra Rudolf Steiner. Oni su na ulazu dijelili programe, prisjetila se prijašnjih festivala ravnateljica Cegledi dodavši kako su odlučili da ove godine, s obzirom na situaciju, ne idu s novim pjesmama i skladbama. Već će se festival sastojati od prijašnjih uspješnih pjesama te će tako biti nalik retrospektivnom događanju.

Karte doslovno planule

- Izabrali smo 13 pjesama zajedno s himnom Ususret proljeću koje će biti izvedene na sutrašnjem festivalu. Ukupan broj sudionika bit će stotinjak. Ulaznice su numerirane, a slobodnih mjesta gotovo više i nema, kazala nam je Cegledi dodavši kako je planulo oko 260 ulaznica.

Planulo je više od 260 ulaznica/Foto: Grad Daruvar
Planulo je više od 260 ulaznica/Foto: Grad Daruvar