Fotografija: Foto: Paun Paunović/CROPIX
Foto: Paun Paunović/CROPIX

Gledajte danas uživo od 18 sati: Kako u društvo integrirati djecu i mlade s poteškoćama...

Na okrugom stolu će sudjelovati predstavnici Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar, Udruge Korak dalje i Tehničke škole Daruvar



"Djeca i mladi s teškoćama i invaliditetom - programi i mogućnosti uključivanja na tržište rada i društvene integracije", naziv je drugog po redu okruglog stola u sklopu projekta "Zajedno smo jači" organizira daruvarska Udruga Dar-mar.

Zbog epidemiološke situacije ovaj okrugli stol će biti održan online putem Zoom platforme u četvrtak 17. veljače s početkom u 18:00 sati.

Ide i prijenos uživo

Okrugli stol će svi zainteresirani od 18:00 sati moći uživo pratiti putem Facebook stranice MojPortal.hr na OVOM linku.

Na okrugom stolu će sudjelovati ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar, Silvija Kancijan i profesorica rehabilitatorica iz istog Centra, Ksenija Šutić Rukavina, predsjednica daruvarske Udruge Korak dalje, Renata Žukina i defektologica iz Tehničke škole Daruvar, Martina Maras Kolar.

Glavne teme će biti upoznavanje s mogućnostima koje obrazovni sustav nudi djeci i osobama s teškoćama u osposobljavanju za pojedina zanimanja, nedostaci i potrebe ugroženih skupina u smislu integracije na tržište rada i društvenu uključenost kroz razne aktivnosti te stvarni primjeri dobre prakse koji mogu poslužiti kao putokaz za rješavanje postojećih problema. 

Svakodnevni problemi

Ovo je drugi po redu okrugli stol u sklopu spomenutog projekta koji za cilj ima podizanje svjesti u široj javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama i ostale osobe koje su u riziku od socijalne isključenosti, kako u životu tako i u radu. Jedan od ciljeva je i potaknuti komunikaciju lokalnih organizacija civilnog društva registriranih za obavljanje socijalne djelatnosti s općom, ciljanom i stručnom javnosti u području socijalnih usluga. 

Ranije je održan okrugli stol na temu „Zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom – prava, prepreke i položaj na tržištu rada“, a okrugli stolovi bi također trebali pridonijeti aktivnijem zagovaranju prava osoba s invaliditetom te osoba u riziku od socijalne isključenosti u koju skupinu svakaku spadaju i djeca i mladi s poteškoćama.