Fotografija: Foto susreti su dosad iznjedrili puno kvalitetnih fotografija/Foto: Biloklik
Galerija
Foto susreti su dosad iznjedrili puno kvalitetnih fotografija/Foto: Biloklik

Foto akcija Biloklika: "Gotovo 40 fotografa snimat će OPG-ove i promovirati lokalni turizam"

Ovo događanje nam je važno zbog razmjene iskustva, druženja, a svih ovih godina promovirali smo kulturu, turizam, sport i sve ono što naš kraj nudi, kaže Delimir Hrestak




VELIKO TROJSTVO - Udruga Bilogorski turistički put u suradnji s Općinom Veliko Trojstvo organizira šeste po redu bilogorske fotografske susrete, poznatije kao BILOKLIK. Organizaciju Bilogorskih foto susreta podupire i TZ Bilogora Bjelovar, a ovogodišnji će se Biloklik održati u sklopu manifestacije Jeseni na Bilogori 17. listopada.

Šesti po redu

Podsjetimo, cilj susreta je okupljanje fotografa svih profila radi razmjene iskustava, dobrog društva i učenja, ali i promicanje kulture, gospodarske ponude i turizma Bjelovarsko-bilogorske županije s naglaskom na Općinu Veliko Trojstvo. Susret je prepoznat i podržan od strane lokalnih gospodarstvenika koji su se i ranijih godina uključivali svojom gastronomskom i enološkom ponudom u održavanje događaja. Prvi susret održan je 19. rujna 2015 godine na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu pa se može reći kako je Biloklik već tradicija u ovom dijelu BBŽ.

<p>Delimir Hrestak (desno) inicijator je ovog događanja/Foto: Biloklik</p>

Delimir Hrestak (desno) inicijator je ovog događanja/Foto: Biloklik

<p>Fotografi koji sudjeluju u Bilokliku osim druženja, rado razmjenjuju iskustva, pa nerijetko nauče nešto novo/Foto: Biloklik</p>

Fotografi koji sudjeluju u Bilokliku osim druženja, rado razmjenjuju iskustva, pa nerijetko nauče nešto novo/Foto: Biloklik

<p>Cilj ovih fotosusreta svakako je promocija kulture i turizma Bilogore/Foto: Biloklik</p>

Cilj ovih fotosusreta svakako je promocija kulture i turizma Bilogore/Foto: Biloklik

Delimir Hrestak, fotograf i jedan od inicijatora ove manifestacije koja u najboljem mogućem svijetlu predstavlja Veliko Trojstvo i BBŽ, kazao nam je kako dosad imaju prijavljenih više od 35 fotografa.

Nagradna izložba

- Održat ćemo svoje događanje u sklopu manifestacije Jesen na Bilogori, a ove nam je godine tema gastro i etno ponuda našega kraja. To će nam dakle biti fokus. Motivi za fotografiranje će nam biti lokalni OPG-ovi, a nažalost, ove godine zbog pandemije neće biti predavanja i ostalih popratnih događanja – kazao nam je Hrestak dodavši kako će kao i ranijih godina, naknadno biti organizirana nagradna izložba načinjenih fotografija na kojoj će biti izabrane najbolje fotografije.

<p>Osim profesionalaca, na Bilokliku su dobrodošli i fotografi amateri/Foto: Biloklik</p>

Osim profesionalaca, na Bilokliku su dobrodošli i fotografi amateri/Foto: Biloklik

<p>Svake godine, prijavljeni fotografi imaju drugu temu kojoj se posvećuju/Foto: Biloklik</p>

Svake godine, prijavljeni fotografi imaju drugu temu kojoj se posvećuju/Foto: Biloklik

- Nama fotografima ovo je događanje važno zbog razmjena iskustva, druženja, učenja nekih novih stvari, a svih ovih godina gledali smo da promoviramo kulturu, turizam, sport i sve ono što naš kraj nudi. Svi sudionici daju nam uglavnom fotografije na korištenje, tako da činimo još jednu dobru stvar za naš kraj jer imamo sve bogatiju arhivu – pojasnio je Hrestak i u nastavku dodao kako je Biloklik otvoren kako za profesionalne fotografe tako i za amatere. U većini slučajeva im se, kaže nam, odazivaju ljudi koji se ozbiljnije ili baš profesionalno bave fotografijom.

<p>Pano s nagrađenim fotografijama na prijašnjem Bilokliku/Foto: Biloklik</p>

Pano s nagrađenim fotografijama na prijašnjem Bilokliku/Foto: Biloklik

-Što se nas tiče, može nam doći netko i s mobitelom i sudjelovati u Bilokliku – zaključio je Hrestak.