Fotografija: Publika će uskoro na društvenim mrežama moći vidjeti sve skladbe/Foto: Slaven Klobučar
Galerija
Publika će uskoro na društvenim mrežama moći vidjeti sve skladbe/Foto: Slaven Klobučar

"Bilogoro, u srcu te nosim" iznjedrio 11 novih skladbi: 6 solista i 5 bendova pjevalo o Bilogori

Osim pojedinačnih snimki skladbi, napravljena će biti i snimka festivala sa svim skladbama, ali i prirodnim ljepotama Velikog Trojstva i njegove okolice
U Velikom Trojstvu tijekom jučerašnjeg dana snimljen je 6. Etno festival pod nazivom "Bilogoro, u srcu te nosim". Nove skladbe nadahnute Bilogorom izvelo je šest solista i 5 bendova, a publika će ih uskoro moći vidjeti na društvenim mrežama te će putem glasanja odabrati tri najbolje.

<p>Audio-vuizualno snimanje festivala održalo se u priručnom studiiju posebno opremljenom za tu prigodu/Foto: Slaven Klobučar</p>

Audio-vuizualno snimanje festivala održalo se u priručnom studiiju posebno opremljenom za tu prigodu/Foto: Slaven Klobučar

Stručni žiri koji je pratio snimanje festivala odabrat će tri najbolje skladbe, a nagrade za njih bit će uručene na 7. Etno festivalu. 

Posebna nagrada

Svojim dolaskom na snimanje, podršku festivalu dao je i načelnik općine Veliko  Trojstvo Marko Kutanjac koji je istaknuo kako ovaj festival mnogo znači za kulturni život Velikog Trojstva, ali doprinosi i promociji našeg bilogorskog kraja u cjelini. 

<p>/Foto: Slaven Klobučar</p>

/Foto: Slaven Klobučar

Na snimanju ovogodišnjeg festivala posebna nagrada uručena je Tomislavu Škari za skladbu Ponosni Bilogorac koja je osvojila prvo mjesto po broju pregleda na društvenim mrežama s prethodnog festivala.

Ljepote Bilogore

Osim pojedinačnih snimki skladbi, napravljena će biti i snimka festivala sa svim skladbama, ali i prirodnim ljepotama Velikog Trojstva i njegove okolice.

<p>Bilo je veselo i u pauzama snimanja/Foto: Slaven Klobučar</p>

Bilo je veselo i u pauzama snimanja/Foto: Slaven Klobučar

Direktor festivala Slaven Klobučar izrazio je zadovoljstvo što se nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom festival ipak na neki način mogao održati.

<p>Tomislav Škara i direktor festivala Slaven Klobučar/Foto: Slaven Klobučar</p>

Tomislav Škara i direktor festivala Slaven Klobučar/Foto: Slaven Klobučar

- Nakon festivala 2019. koji je i po kvaliteti skladbi i brojnosti publike bio jedan od najboljih, krenuli smo u pripreme za 2020. Pristiglo je tridesetak skladbi. Nažalost, zadesila nas pandemija i prošle godine nismo uspjeli održati festival.

<p>TS BIlogora i Josip Posavec/Foto: Slaven Klobučar</p>

TS BIlogora i Josip Posavec/Foto: Slaven Klobučar

Ponadali smo se kako će mjere ove godine popustiti te ćemo moći festival održati pred publikom. Ipak nam je na kraju ostalo da festival snimimo i putem modernih tehnologija predstavimo izvođače i njihove skladbe publici – pojasnio je Slaven Klobučar te izrazio želju da će pandemija popustiti, pa će se 7. Etno festival moći održati pred prepunom dvoranom u Velikom Trojstvu.

<p>TS Šandrovac/Foto: Slaven Klobučar</p>

TS Šandrovac/Foto: Slaven Klobučar