Fotografija: Promatranje ptica sve je popularniji hobi/ Foto:Tomislav Kukec/MojPortal.hr
Promatranje ptica sve je popularniji hobi/ Foto:Tomislav Kukec/MojPortal.hr

Promatranje ptica u Kaniškoj Ivi: "Prošetat ćemo uz ribnjak i uživati u pjevu raznih vrsta ptica"

Udruga Biom osigurava dalekozore i knjige za prepoznavanje ptica, kao i stručne ornitologe koji će tijekom šetnje dijeliti svoje znanje o prepoznavanju, ponašanju i načinu života pticaNaši su gradovi i naselja prepuni divljine, iako toga njihovi stanovnici često nisu svjesni. Okružuje nas bogata bioraznolikost koja uz nas živi i tvori posebne ekosustave, koji gradove čine ljepšim i zdravijim mjestima za život.

Zato za sve zainteresirane Udruga Biom u suradnji s Centrom za posjetitelje Natura 2000 u Garešnici organizira upoznavanje s pernatim sugrađanima. Svi su dobrodošli pridružiti se na promatranju ptica u nedjelju 5. svibnja 2024. u 9 sati kod ŠRD “Som” u Kaniškoj Ivi.

Potrebna samo dobra volja

- Prošetat ćemo uz ribnjak i uživati u prizorima i pjevu raznolikih vrsta ptica. Za sudjelovanje u promatranju ptica nije potrebno ništa osim dobre volje! Udruga Biom osigurava dalekozore i knjige za prepoznavanje ptica, kao i stručne ornitologe koji će tijekom šetnje dijeliti svoje znanje o prepoznavanju, ponašanju i načinu života ptica koje susretnemo. Tradicija Biomovih promatranja ptica je zaključiti šetnju druženjem na kavi s okupljenim ljubiteljima prirode te razmjenom dojmova s promatranja, čemu se veselimo i u Garešnici. Pozivamo sve zainteresirane za promatranje da se predbilježe ispunjavanjem upitnika (link) kako bismo mogli osigurati dovoljnu količinu potrebne opreme - poručuju iz Bioma.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!