Fotografija: Ovako izgledaju posude za pečenje iz Pepca/Foto: Facebook stranica
Ovako izgledaju posude za pečenje iz Pepca/Foto: Facebook stranica "Halo inspektore"

Kupci ne vraćaju Pepcu opasne limene posude za pečenje: "Odmah ih prestanite upotrebljavati"

Velik broj kupljenih posuda još nije vraćen u trgovinu iako im je zajamčen povrat novca pa apeliraju na sve građane koji ih još imaju u kućanstvu da ih što prije vrateDržavni inspektorat Republike Hrvatske pozvao je potrošače na hitan prekid upotrebe "Posude za pečenje sa neprijanjajućom podlogom" zbog ljuštenja podloge lima, a koji se prodavao u trgovačkom lancu Pepco, piše na Facebook stranici koju je pokrenuo Europski centar izvrsnosti potrošača - ECIP.

Riječ je o posudi od lima 28,2x15,4x7 cm, bar koda 2200134884561, ostalih oznaka Art. Nr. SKU 34884501 STYLE 348845.

Račun nije potreban

Naime, navedeni proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Kao rezultat vanjskog ispitivanja, utvrđeno je da se premaz proizvoda može odvojiti.

- Na žalost, a prema dostupnim podacima iz PEPCO trgovine, velik broj kupljenih posuda još nije, a trebao je biti vraćen! S time da se i trošak kupnje proizvoda vraća svakom kupcu koji taj proizvod donese u bilo koju PEPCO trgovinu. Račun nije potreban. Opasnost je za zdravlje velika - upozoravaju iz Europskog centra izvrsnosti potrošača i apeliraju da se posuda odmah prestane upotrebljavati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!