Fotografija: Matica umirovljenika Bjelovar na nedavno održanom događanju u središnjem parku/Foto: Martina Čapo
Galerija
Matica umirovljenika Bjelovar na nedavno održanom događanju u središnjem parku/Foto: Martina Čapo

"Bjelovarski slavuji – fakini" i Štefanjski umirovljenici sutra pjevaju Bjelovarčanima

Ovaj će susret biti prigoda za razmjenu iskustva i promociju kulturno umjetničkih sadržaja u sklopu projekta "Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju"




BJELOVAR - Bjelovarski središnji park ponovno će biti mjesto na kojemu će članovi Udruge „Bjelovarski slavuji – fakini“ svojim sugrađanima predstaviti što rade u umirovljeničkim danima.

Zajedno s njima 5. listopada (utorak) 2021. godine u 17.30 sati, u središnjem parku Grada Bjelovara na Glazbenom paviljonu bit će članovi Udruge umirovljenika Štefanje. Pridružit će im se pjesmom i plesom, a ovaj će susret biti prigoda za razmjenu iskustva te promocija kulturno umjetničkih sadržaja u sklopu projekta „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“.

Aktivnosti starijih osoba

Kulturno umjetnički program ima za cilj osvještavanje javnosti o potrebama starijih osoba i poticanje na aktivnost starijih osoba.

Umirovljenici iz Štefanja Bjelovaru će zapjevati  „Crven ti rubac mala“, „Djevojčica ruže brala“, „Dolinom se šetala“, „Djevojka je zelen bor sadila“,  „Moslavačko dijete“ i „Volim svoju dragu Moslavinu“, a domaćini će se pridružiti popularnim narodnim pjesmama „Ja sam momak Bilogorac“, „Koliko te volim“ , „Tena“, „Ivanova korita“, „Zadnja želja“ i  „Ko te ima, taj te nema“.

<p>Zajednička fotografija umirovljenika na ljetovanju/Foto: Nada Smiljanec</p>

Zajednička fotografija umirovljenika na ljetovanju/Foto: Nada Smiljanec

Projekt „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“ provodi Grad Bjelovar i partnerske udruge Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini.

Senzibiliziranje javnosti

Cilj projekta je implementacija usluga psihosocijalne pomoći, podrške u mobilnosti, edukacije (krajnjih korisnika i stručnjaka) i društvene integracije. Doprinosi i podizanju kvalitete boravka (adaptacija i nabava opreme) te senzibiliziranju javnosti o potrebama starijih osoba.

Ciljne skupine su starije osobe, starije osobe oboljele od demencija, članovi obitelji starijih osoba i starijih osoba oboljelih od demencija te stručnjaci u sustavu socijalne skrbi koji rade s navedenim ciljnim skupinama.

Izvor financiranja projekta je Europski socijalni fond (ESF), nositelj je Grad Bjelovar, a partneri su Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini.