Fotografija: Mažoretkinje su podigle atmosferu/Foto: Martina Čapo
Galerija
Mažoretkinje su podigle atmosferu/Foto: Martina Čapo

Brojni građani uživali u Bjelovaru u izvedbama kulturnih udruga

Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije omogućilo je razgled Stalnog muzejskog postava Domovinskog rata. Isto je učinilo i Likovno udruženje Bjelovar čiji radovi su se mogli pogledati u Kavani i slastičarni “Zagorje




BJELOVAR – Najbolje od najboljeg od kulturne scene grada Bjelovara – tako bi se najbolje moglo opisati sinoćnje događanje u središnjem gradskom parku, ispred paviljona, koje je okupilo mnoštvo Bjelovarčana, ljubitelja kulture.

Bogatstvo kulture

Naime, održana je 4. Razglednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara, i to pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Bilogore-Bjelovar.

<p>Slaven Klobučar s mladom ekipom iz Bjelovarskog kazališta/Foto: Martina Čapo</p>

Slaven Klobučar s mladom ekipom iz Bjelovarskog kazališta/Foto: Martina Čapo

<p>Udruga žena Gudovac ispred svog izložbenog štanda/Foto: Martina Čapo</p>

Udruga žena Gudovac ispred svog izložbenog štanda/Foto: Martina Čapo

<p>Češka obec Bjelovar/Foto: Martina Čapo</p>

Češka obec Bjelovar/Foto: Martina Čapo

<p>Češka obec sinoć je po prvi puta odjenula nove kostime/Foto: Martina Čapo</p>

Češka obec sinoć je po prvi puta odjenula nove kostime/Foto: Martina Čapo

Svoj su doprinos nastupima dali Puhački orkestar Bjelovar, Matica umirovljenika Bjelovar, Športski plesni klub “H-8” Bjelovar i Bjelovarske mažoretkinje, HORKUD “Golub” Bjelovar. Češka obec Bjelovar, Udruga žena Gudovac, Vijeće ogranka Matice Hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije,  KUD “Bjelovar”, Zajednica Mađara grada Bjelovara, Bjelovarsko kazalište i Bjelovarski slavuji-fakini.

Boris Abramović, predsjednik Zajednice udruga u kulturi kazao je kako mu je veoma drago što je velik odaziv građana za ovom, sada već tradicionalnom manifestacijom.

<p>Boris Abramović izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom građana kojima je poželio da uživaju u kulturnom amaterizmu/Foto: Martina Čapo</p>

Boris Abramović izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom građana kojima je poželio da uživaju u kulturnom amaterizmu/Foto: Martina Čapo

<p>Puhački orkestar nastupio je na paviljonu/Foto: Martina Čapo</p>

Puhački orkestar nastupio je na paviljonu/Foto: Martina Čapo

-Razglednica se održava u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, ali s najvećim brojem izvođača, odnosno udruga s područja kulturnog amaterizma grada Bjelovara - istaknuo je Abramović. Izvođače su najavljivale mlade kazališne snage, što je još jedan dokaz kako su u kulturu grada uljučeni apsolutni svi koji žele dati svoj obol. 

Prigodne izložbe

Osim toga, Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije omogućilo je svima zainteresiranima da razgledaju Stalni muzejski postav Domovinskog rata. Isto je učinilo i Likovno udruženje Bjelovar čiji radovi su se mogli pogledati u Kavani i slastičarni “Zagorje.

<p>Bjelovarčani su uživali u večeri koja je obilovala kulturom/Foto: Martina Čapo</p>

Bjelovarčani su uživali u večeri koja je obilovala kulturom/Foto: Martina Čapo

<p>Matica umirovljenika Bjelovar/Foto: Martina Čapo</p>

Matica umirovljenika Bjelovar/Foto: Martina Čapo

<p>Nastup HORKUD-a Golub Bjelovar/Foto: Martina Čapo</p>

Nastup HORKUD-a Golub Bjelovar/Foto: Martina Čapo

Mnoštvo građana koji su svim izvođačima pljeskali, ali i pjevali s njima, dokaz su kako Bjelovar obiluje kulturnim zgodama koje svakako treba njegovati i unaprjeđivati ne bi li i mlade generacije nastavile tradiciju.

<p>Nastup Češke obeci Bjelovar/Foto: Martina Čapo</p>

Nastup Češke obeci Bjelovar/Foto: Martina Čapo