Fotografija: Dajte im svoj glas i pomozite da opreme knjižnicu/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Dajte im svoj glas i pomozite da opreme knjižnicu/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

Apel OŠ Vladimira Nazora Daruvar: "Želimo opremiti knjižnicu, treba nam vaš glas!"

"Imamo nedostatak knjiga lektirnih naslova, kao i knjiga za slobodno čitanje. Isto tako, ako osvojimo 5000 eura, voljeli bismo nabaviti police te stolove i stolice za učenike", kažu iz školeDARUVAR – Iz OŠ Vladimira Nazora Daruvar stigao je jedan apel u kojem traže pomoć svojih sugrađana.

Naime, učenici su izradili video i prijavili se na kreativni natječaj RTL-a za opremanje njihove školske knjižnice. Za osvajanje nagrade potrebno im je što više glasova. Nagrada je 5000 eura, a daruvarski osnovnoškolci voljeli bi taj novac stigne upravo u njihovu školu.

Evo kako im dati glas

Svoj glas možete dati na sljedećoj poveznici: OVDJE.

- Tu smo pri kraju – 12. odozdo naviše. Kliknite na Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar i stisnite – podnesi! Jedino tako Vaš glas će biti priznat, pojašnjavaju iz Škole.

Pogledajte njihov video:

Pet škola koje skupe najviše glasova čitatelja osvojit će nagradu za svoje učenike – lektirne naslove, informatičku opremu, društvene igre, potrošni materijal za radionice ili, pak, namještaj; što god im je potrebno da bi njihova školska knjižnica zasjala punim sjajem – u maksimalnom iznosu do 5000 eura po školi.

- I zato: ''Dajte svoj glas za bolji uspjeh sviju nas!'' – poručuju učenici daruvarske osnovne škole i od srca se zahvaljuju svima koji glas daju baš njima.

OŠ Vladimira Nazora Daruvar djeluje na 6 lokacija – jedna matična škola i 5 područnih škola.

Skučeni prostor, manjak knjiga

Matična škola i Područna škola Frankopanska imaju svaka svoju školsku knjižnicu, međutim knjižnice dijele fond i knjige se prevoze iz jedne u drugu školu.

- Dakle, osnovni problem s kojim se suočavamo jest nedostatak knjiga lektirnih naslova, kao i knjiga za slobodno čitanje.

Školska knjižnica u Matičnoj školi djeluje u skučenome prostoru, odnosno postojeće police nisu adekvatne za prostor s kojim raspolažemo te bismo voljeli za knjižnicu nabaviti jednostrane police kako bi učenici imali što više prostora za boravljenje u knjižnici i kako bi se omogućila neometana posudba.

U Školskoj knjižnici Područne škole Frankopanska prostor knjižnice je nešto veći, međutim nedostaje nam stolova i stolica za učenike kako bi knjižničarka mogla u knjižnici neometano održavati nastavu knjižnično-informacijskog obrazovanja.

S kojim se još problemima susrećemo u našoj Školskoj knjižnici, prikazali smo u našem videouratku, poručuju iz Škole.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!