Fotografija: Zajednička fotografija za uspomenu/Foto: Nada Smiljanec
Galerija
Zajednička fotografija za uspomenu/Foto: Nada Smiljanec

Bjelovarski slavuji - fakini na ljetovanju u Novom Vinodolskom: "Predivno nam je"

Vježbamo, idemo na kupanje, šetamo, a večeri provodimo uz glazbu zahvaljujući našim tamburašima, kaže umirovljenica Nada




NOVI VINODOLSKI/BJELOVAR – Kraj kolovoza za umirovljenike iz Bjelovara i okolice ne može biti bolji no što jest. Iz Novog Vinodolskog javili su nam se prepuni pozitivnih doživljaja i uspomena koje će ih grijati do dugo u zimu. Naime, za sve je zaslužna Udruga Bjelovarski slavuji – fakini, umirovljenička udruga koja primarno djeluje na području grada Bjelovara.

<p>Umirovljenici su u Novi Vinodolski otputovali u utorak, s dva autobusa, njih ukupno 70/Foto: Facebook Ivan Ćurić</p>

Umirovljenici su u Novi Vinodolski otputovali u utorak, s dva autobusa, njih ukupno 70/Foto: Facebook Ivan Ćurić

Zahvaljujući projektu „Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru“ čiji je nositelj udruga Bjelovarski slavuji – fakini, a partneri su Grad Bjelovar te Udruga žena Gudovac, umirovljenici vrijeme provode na najbolji mogući način.

Podrška tamburaša

Ovog utorka čak 70 članova Bjelovarskih slavuja otišlo je na petodnevno besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski. S njima su i tamburaši, a mi vam donosimo dašak atmosfere.

<p>Za dobar štimung i večernju zabavu zaduženi su tamburaši/Foto: Facebook Ivan Ćurić</p>

Za dobar štimung i večernju zabavu zaduženi su tamburaši/Foto: Facebook Ivan Ćurić

-Svi imamo više od 65 godina, došli smo s dva autobusa i ovdje smo do nedjelje, dakle pet dana. Predivno nam je, a dani su nam u potpunosti ispunjeni. Dan počinjemo tjelovježbom, zajedno idemo na plažu na kupanje, šetamo se, družimo, a večeri provodimo uz glazbu zahvaljujući našim tamburašima – priča nam jedna od umirovljenica, Nada Smiljanec.

<p>Nikome se nije problem ustati i započeti novi dan jer znaju da ih čeka obilje zabave i druženja/Foto: Nada Smiljanec</p>

Nikome se nije problem ustati i započeti novi dan jer znaju da ih čeka obilje zabave i druženja/Foto: Nada Smiljanec

Kako nitko ne bi ostao gladan, umirovljenici su iz Bjelovara ponijeli domaće delicije, a smještaj je, kažu nam, jednak hotelu s pet zvjezdica.

Uvažavanje umirovljenika

Ono što im je najvažnije, društvo je i ispunjen dan koji ih barem nakratko odvaja od stvarnosti koja nije tako blistava.

 

<p>Dan umirovljenici započinju tjelovježbomFoto: Nada Smiljanec</p>

Dan umirovljenici započinju tjelovježbomFoto: Nada Smiljanec

-U našoj sobi su, primjerice, tek dvije žene koje imaju supružnike, ostale smo sve udovice tako da nam je uistinu važno da imamo priliku ovako se družiti i zajedno provoditi dane – iskrena je Nada koju veseli što se pronalazi sluha za umirovljenike koji su toliko toga dali svojoj zajednici.