Fotografija: Ne propustite večeras podržati Bjelovarske slavuje fakine na Glazbenom paviljonu/Foto: Facebook Bjelovarski slavuji
Ne propustite večeras podržati Bjelovarske slavuje fakine na Glazbenom paviljonu/Foto: Facebook Bjelovarski slavuji

Bjelovarski slavuji i umirovljenici iz Čazme i Nove Rače večeras će okupirati Glazbeni paviljon

Ovaj će susret biti prigoda za razmjenu iskustva te promociju kulturno umjetničkih sadržaja u sklopu projekta „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“




BJELOVAR - Bjelovarski središnji park i večeras će ponovno biti mjesto na kojemu će članovi Udruge „Bjelovarski slavuji – fakini“ svojim sugrađanima predstaviti što rade u umirovljeničkim danima.

Aktivnost starijih osoba

Zajedno s njima danas (ponedjeljak) u 18.00 sati, u središnjem parku Grada Bjelovara na Glazbenom paviljonu bit će članovi udruga iz Čazme i Nove Rače. Pridružit će im se pjesmom i plesom, a ovaj će susret biti prigoda za razmjenu iskustva te promociju kulturno umjetničkih sadržaja u sklopu projekta  „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“.

Kulturno umjetnički program ima za cilj osvještavanje javnosti o potrebama starijih osoba i poticanje na aktivnost starijih osoba.

Projekt „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“ provodi Grad Bjelovar i partnerske udruge Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini.

Društvena integracija i edukacija

Cilj projekta je implementacija usluga psihosocijalne pomoći, podrške u mobilnosti, edukacije (krajnjih korisnika i stručnjaka) i društvene integracije. Doprinosi i podizanju kvalitete boravka (adaptacija i nabava opreme) te senzibiliziranju javnosti o potrebama starijih osoba.

Ciljne skupine su starije osobe, starije osobe oboljele od demencija, članovi obitelji starijih osoba i starijih osoba oboljelih od demencija te stručnjaci u sustavu socijalne skrbi koji rade s navedenim ciljnim skupinama.

Izvor financiranja: Europski socijalni fond (ESF), Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, nositelj projekta je Grad Bjelovar, a partneri Matica umirovljenika Bjelovar i Bjelovarski slavuji – fakini.

Ostaje samo poželjeti im suho vrijeme, bez oborina kako bi ih u njihovim nastojanjima mogao doći podržati što veći broj Bjelovarčana.