Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

Naivna žena (63) nepoznatom muškarcu uplatila 2.000.000 kn. Više joj se ne javlja...

Nepoznati muškarac telefonski je kontaktirao ženu (63), predstavio joj se kao investicijski broker nudeći priliku za brzu zaradu ulaganjem u kriptovalute...
Nevjerojatan slučaj internetske prevare u kojoj je naivna žena ostala bez više do dva milijuna kuna, a policija traži međunarodnu pomoć kako bi ušla u trag prevarantu.

Sve se počelo događati još potkraj 2019. godine kad je 63-godišnjakinja primila telefonski poziv nepoznate osoba koja se predstavila kao investicijski broker nudeći priliku za brzu zaradu ulaganjem u kriptovalute, piše Danica.hr.

“Žena mu je dozvolila pristup svom računalu, nakon čega je on na njeno ime otvorio korisničke račune na raznim platformama, bez da joj je dao podatke o platformama i pristupnim šiframa. Potom joj je davao upute kako putem svoje banke izvršiti uplatu u korist otvorenih računa.

Na opisani način uspio je navesti oštećenu na ukupno 38 transakcija kojima je ona uplatama na platforme za trgovanje kriptovalutama uplatila višemilijunski novčani iznos koji je počinitelj koristio za kupnju drugih kriptovaluta koje prebacivao na druge digitalne novčanike kako bi sakrio tijek novca.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave vezano za navedeno kazneno djelo prijevare provodi kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je ostvarena i međunarodna policijska suradnja”, priopćili su u utorak iz policije, javlja Danica.hr

Žena s područja Dubrovnika navodno je nepoznatoj osobi u protekle dvije godine uplatila više od dva milijuna kuna. Muškarac joj se više ne javlja, pa je cijeli slučaj odlučila prijaviti policiji.

No, čini se kako je muškarac vrlo dobro znao da prevarena gospođa raspolaže s priličnom ušteđevinom, pa joj se upravo zbog toga i obratio kako bi je naveo na obećanje o velikoj i brzoj zaradi na Bitcoinima.