Fotografija: Za svaki od ova dva prekršaja predviđena je kazna od 10 do 20 tisuća kuna/Foto: Goran Šebelić/ CROPIX (ilustracija)
Za svaki od ova dva prekršaja predviđena je kazna od 10 do 20 tisuća kuna/Foto: Goran Šebelić/ CROPIX (ilustracija)

Mladić iz okolice Daruvara uhvaćen kako vozi s 2,12 promila alkohola u krvi i bez položenog vozačkog ispita

Policija je mladića zatekla u ponedjeljak u 6.25 sati u Gornjoj Vrijeskoj u njegovom Audiju, daruvarskih registracijaMladić u dobi od 28 godina iz okolice Daruvara uhvaćen je u ponedjeljak u 6.25 sati u Gornjoj Vrijeskoj kako vozi pijan i bez vozačke dozvole.

Policija je izvjestila kako je mladić zatečen u svom Audiju, daruvarskih registracija, bez vozačke dozvole jer nije položio vozački ispit. Mladić je podvrgnut alkotestu koji je pokazao čak 2,12 promila alkohola u krvi. Odmah je uhićen i doveden u službene prostorije policije, odnosno u jednu posebnu prostoriju gdje je smješten do otrežnjenja. Nakon toga je odveden na saslušanje na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje je nakon ispitivanja, pušten na slobodu.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za vožnju pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila, predviđena je novčana kazna od 10 do 20 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Ista kazna je predviđena i za upravljanje vozilom prije stjecanja prava.

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, praksa je pokazala kako policija predloži minimalnu kaznu, a sud je još umanji, što bi u ovom konkretnom slučaju značilo da bi mladić mogao platiti do 15.000 kuna kazne za oba prekršaja.