Fotografija: Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska svaki vikend provodi pojačanu kontrolu vozača na alkohol i brzinu / Foto: Joško Šupić/CROPIX
Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska svaki vikend provodi pojačanu kontrolu vozača na alkohol i brzinu / Foto: Joško Šupić/CROPIX

Muškarac iz Končanice uhvaćen kako vozi s 2,30 promila alkohola u krvi

Policajci su 57-godišnjeg vozača zaustavili u blizini njegove kuće, a budući da do sada nije bio prekršajno prijavljivan, nisu ga uhitili i vodili u policijsku postaju u Daruvar na otriježnjenjeVozač od 57 godina s područja Daruvara neslavni je rekorder ovog vikenda na području Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Njega su policajci zaustavili i alkotestirali, a dreger im je pokazao nevjerojatnih 2,30 promila alkohola u krvi.

Kako neslužbeno doznajemo, budući da spomenuti vozač do sada nije prekršajno kažnjavan, a i stanuje u blizini, policija ga nije uhitila i odvela na otriježnjenje.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske prvo su u petak, 11. prosinca, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Županije kojoj je cilj bio hvatati vozače koji voze pod utjecajem alkohola. 

Pet pijanih vozača

Tako je u petak alkotestirano 60 vozača, od kojih su trojica bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog, a najveća koncentracija od 1,62 promila izmjerena je kod 61-godišnjeg vozača u Garešnici.

Osim toga, policija je u subotu i nedjelju nastavila provoditi pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.

Utvrdili su ukupno 74 prekršaja od kojih je pet prekršaja bilo vezano uz alkohol, 41 osoba vozila je brzinom većom od dopuštene, četiri vozača nisu bila vezana pojasom, a jedan je u vožnji koristio mobitel.

Tri prometne nesreće

Na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije dogodile su se tri prometne nesreće. U niti jednoj od njih nije bilo ozlijeđenih osoba, samo je zabilježena materijalna šteta. Dvije su se dogodile na području Bjelovara, a jedna na području Daruvara, odnosno Velikih Bastaja.

Do nesreće u Velikih Bastajima je došlo kada je 57-godišnja vozačica VW Pola, koja se kretala u smjeru Maslenjače, prešla na lijevu prometnu traku, kotačem zahvatila bankinu i sletjela u jarak. Srećom, vozačica nije ozlijeđena, no na vozilu je pričinjena materijalna šteta.