Fotografija: Ulica kneza Višeslava u Ždralovima nakon kompletne rekonstrukcije je asfaltirana/Foto: Martina Čapo
Galerija
Ulica kneza Višeslava u Ždralovima nakon kompletne rekonstrukcije je asfaltirana/Foto: Martina Čapo

Ulica kneza Višeslava u Ždralovima kompletno obnovljena, novi asfalt točka na i

Nakon obnovljene plinske mreže Bjelovar će biti siguran grad jer novi plinovod nije samo rekonstrukcija već znači sigurnost – zaključio je Ezgeta iz bjelovarske Gradske plinare
BJELOVAR - U samom Bjelovaru unatoč nesnosnim vrućinama u tijeku su radovi u 15-ak ulica. Riječ je o različitim radovima poput rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije, do zamjene električnih kablova i asfaltiranja. Što je u tijeku i što se očekuje u narednom razdoblju podsjetio je dogradonačelnik Igor Brajdić, predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić, kao i Srećko Ezgeta iz Gradske plinare.

Nepopularna tema

Budući da su najnoviji radovi završeni upravo u Ulici kneza Višeslava  u Ždralovima, odnosno ona je asfaltirana, press konferencija simbolično je održana upravo ondje.

<p>Dogradonačelnik Igor Brajdić pobrojio je brojne infrastrukturne radove na području Bjelovara/Foto: Martina Čapo</p>

Dogradonačelnik Igor Brajdić pobrojio je brojne infrastrukturne radove na području Bjelovara/Foto: Martina Čapo

-Sazvali smo još jednu nepopularnu press konferenciju o infrastrukturnim radovima i obnovi cesta. Zašto nepopularnu, zato što se uz izvođenje radova i praši. Ja razumijem građane, svi bi htjeli da se što prije završi njihova ulica, ostali bi voljeli da radovi što prije započnu u njihovom mjestu, međutim postoji plan i tijek. Danas smo u Ulici kneza Višeslava u kojoj je započela aglomeracija, upravo se asfaltirala ulica, a jedan dio investicije osigurao je Grad Bjelovar. Građani su osim novog asfalta dobili i nove cijevi, podsjetio je Brajdić na izvođenje i provedbu aglomeracije, najvećeg projekta u povijesti Grada Bjelovara vrijednog 250 milijuna kuna.

Naglasak na ceste

Ujedno je pobrojio i ostale infrastrukturne radove koji su u tijeku, a o čemu smo detaljno pisali OVDJE, te je obećao kako će osobno u naredne četiri godine staviti naglasak upravo na stanje cesta i njihovu obnovu.

Osvrnuo se Brajdić i na radnike koji rade na nesnosnim vrućinama jer upravo oni snose veliku odgovornost što će Bjelovar biti ljepši grad.

<p>Predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić pojasnio je kojim tempom napreduju radovi na Aglomeraciji/Foto: Martina Čapo</p>

Predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić pojasnio je kojim tempom napreduju radovi na Aglomeraciji/Foto: Martina Čapo

Kao predstavnik naručitelja projekta Aglomeracije, Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga kazao je da se koordinacije sa svim uključenim izvođačima, nadzorom i voditeljima projekta održavaju na tjednoj bazi.

Odgoda za jesen

-Pratimo realizaciju i dinamiku radova te odgovorno potvrđujem kako smo u dobrom prolaznom vremenu. Ono što je bitno, riješena je glavnina rubnih dijelova grada, gotovo devet kilometara je položeno cjevovoda u zemlju te slijedi asfaltiranje, odnosno dovođenje ulica u prvobitno stanje. Slijedi rekonstrukcija, to je nažalost dio radova koji slijedi i koji će se odvijati u užem dijelu grada. To će sigurno izazvati dodatno nezadovoljstvo građana zbog gužvi u gradu, no radi se na 40-ak manjih ili većih ulica u gradu – pojasnio je neke od bitnih detalja Ivančić koji je također pozvao građane na strpljenje. Budući da je trenutno vrijeme terasa, vodilo se računa i o ugostiteljima pa će se taj dio radova izvoditi kada one ne budu u funkciji, dakle kroz kasnu jesen i zimu. Dodao je kako su u tijeku i neki drugi radovi koji nisu vezani uz Aglomeraciju, a koji su financirani o vlastitom trošku. Konkretno, zamjena kanalizacijskih cijevi na Korzu, u Ulici Ante Starčevića i brojnim drugim lokacijama u gradu.

<p>Srećko Ezgeta iz Gradske plinare naglasio je kako je rekonstrukcija plinovoda i pitanje sigurnosti građana /Foto: Martina Čapo</p>

Srećko Ezgeta iz Gradske plinare naglasio je kako je rekonstrukcija plinovoda i pitanje sigurnosti građana /Foto: Martina Čapo

Ispred Gradske plinare, Srećko Ezgeta kazao je kako Gradska plinara Bjelovar upravlja mrežom s 500 kilometara plinovoda na distribucijskom području, od toga je 250 km na području Bjelovara.

Pitanje sigurnosti

-Velik dio te mreže je građen 70-ih godina i ti plinovodi su došli na red za zamjenu. Najveći dio toga je u zadnjih 10 godina rekonstruiran, a ove smo godine došli u sam centar grada. Zadovoljni smo sa suradnjom s Gradom Bjelovarom jer podla uistinu ima – kazao je Ezgeta dodavši kako su spomenuti radovi nastavak dosadašnjih. Odao je kako se ove godine izvode radovi na otprilike pet kilometara plinovoda nakon čega im još preostaje oko 17 kilometara za obnovu.

-Nakon toga ćemo moći reći da grad Bjelovar ima zaista obnovljenu mrežu i da je siguran grad. Pitanje plinske mreže nije samo pitanje obične rekonstrukcije već je pitanje i sigurnosti jer je plin ipak zapaljiva stvar i njime se mora pažljivo rukovati – zaključio je Ezgeta koji je također zamolio građane za strpljenje.