Fotografija: Bageri na cesti-česta slika po Bjelovaru/ Foto: Facebook
Galerija
Bageri na cesti-česta slika po Bjelovaru/ Foto: Facebook

Igor Brajdić: "Bjelovar je postao veliko gradilište, molim građane za razumijevanje"

Plan i program uvijek postoji, kao i prioriteti. Jasno mi da naši sugrađani ponekad imaju drukčije želje, da im je njihova ulica najvažnija, ali moramo se držati nekog reda, kazao je BrajdićZamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća održao je prezentaciju na temu infrastrukturnih radovi koji su u tijeku, ali i u planu za ovu godinu. 

Igor Brajdić drži prezentaciju na Gradskom vijeću/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić drži prezentaciju na Gradskom vijeću/ Foto: Deni Marčinković

- Prije svega moram istaknuti da kontinuirano održavamo sastanke s raznim izvođačima radova, poput HEP-a, T-Coma, Elektrometala, Komunalca, Vodnih usluga i mnogim drugim. Razlog za to vrlo je jednostavan. Ne želimo se dovesti u situaciju da primjerice asfaltiramo određenu cestu, pa da je za dva, tri tjedna moramo ponovno bušiti jer je netko zaboravio postaviti kanalizacijsku cijev, telekomunikacijsku infrastrukturu ili nešto drugo, objasnio je Brajdić.

Dodao je i to da je svjestan da takav način često oduži radove, što kod građana izaziva razočaranje, međutim takvom politikom, kazao je, namjeravaju se voditi i dalje, naglasivši da nema asfaltiranja dok se ne završe svi infrastrukturni radovi. 

Naglasak na prioritete

Podsjetimo, u nadležnosti Grada nalazi se oko 300 kilometara cesta, a za njihovo održavanje, prema Brajdićevim riječima, gradska vlast u proračunu na raspolaganju ima oko 10 milijuna kuna. 

- Plan i program uvijek postoji, kao i prioriteti. Jasno mi da naši sugrađani ponekad imaju drukčije želje, odnosno da im je njihova ulica najvažnija. To je normalno i razumljivo, međutim moramo se držati nekog reda, kada se nešto započne da se to i završi, dodao je bjelovarski dogradonačelnik.

Trenutno su u tijeku radovi u Ulici don Frane Bulića, koja se kroz medije provlači već neko vrijeme. 

Radovi u Ulici don Frane Bulića/ Foto: Facebook
Radovi u Ulici don Frane Bulića/ Foto: Facebook

- Uskoro bi ti radovi trebali završiti i dobit ćemo krasnu ulicu u centru grada, potpuno asfaltiranu s nogostupom i položenom svom potrebnom infrastrukturom. Također, radi se most u Lugu, rekonstruira se Ivanovčanska ulica, kao i Stepinčeva, kazao je Brajdić.

Aglomeracija Bjelovar

U svom izlaganju dotaknuo se i najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti grada, Aglomeracije, kojom je određeno da izvođači radova cestu moraju vratiti u prvobitno stanje, odnosno asfaltirati samo dva i pol metra, koliko je kopano.

- Zamislite da mi ulice ostavimo u takvom stanju. Stoga smo odučili uložiti vlastita sredstva i asfaltirati preostalih dva i pol metra i tako omogućiti novi asfalt u punom profilu. Takav model primijenit ćemo na sve ceste, a konkretno prve su na redu ulice Kneza Višeslava, Dončevićeva i Vijenac, istaknuo je zamjenik gradonačelnika dodavši da paralelno sa završetkom mosta u Lugu kreće i asfaltiranje Ulice put žrtava u Lugu. 

U tijeku je i najveći infrastrukturni projekt, Aglomeracija Bjelovar/ Foto: Facebook
U tijeku je i najveći infrastrukturni projekt, Aglomeracija Bjelovar/ Foto: Facebook

Što se tiče budućih radova, Brajdić je najavio i da uskoro kreće izgradnja kružnog toka u Hrgovljanima, gdje su investitor Hrvatske ceste, asfaltiranje Ulice Alojzija Stepinca, ali nakon što T-Com završi svoje radove, spoj Gorenje Plavnice s vinogradima i Diklenicom te dio nogostupa na Križevačkoj cesti, ali po završetku radova na kanalizaciji. 

Rokovi ovise o vremenskim uvjetima

O točnim i preciznim rokovima za završetak svih radova, Brajdić je kazao da je uvijek nezahvalno govoriti, jer o tome uvelike ovise vremenski uvjeti, međutim jasno je istaknuo da svi radovi koji su započeti u najkraćem će mogućem vremenu biti i završeni. 

Brza cesta do 2023. godine trebala bi doći do Bjelovara/ Foto: Facebook
Brza cesta do 2023. godine trebala bi doći do Bjelovara/ Foto: Facebook

- Uvjeti nisu svugdje na terenu idealni što se tiče prostora, širine i ostalih stvari.  Želim pohvaliti i radnike koji rade po ovom vremenu na vrućem asfaltu i daju sve od sebe zajedno s inženjerima, voditeljima gradilišta, projektantima i drugima kako bi naš Bjelovar bio što funkcionalniji i bolji, zaključio je Igor Brajdić te još jednom zamolio sve građane za razumijevanje zbog brojnih raskopanih ulica.

Iz svega navedenog vidljivo je da je Bjelovar postao veliko gradilište, posebice kada dodamo i ostale projekte, poput izgradnju brze ceste, dva stadiona, uređenje šetnjice uz Bjelovacku i mnoge druge.  

Krenulo je uređenje šetnjice uz Bjelovacku/ Foto: Facebook
Krenulo je uređenje šetnjice uz Bjelovacku/ Foto: Facebook