Fotografija: Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije napokon će dobiti toliko čekanu brzu cestu/ Foto: BBŽ
Galerija
Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije napokon će dobiti toliko čekanu brzu cestu/ Foto: BBŽ

Tri od ukupno četiri ponude za brzu cestu niže su od planiranih 290 milijuna kuna

Nadam se da će odluka o izvođaču radova biti donesena u što skorije vrijeme te da će radovi na brzoj cesti do Bjelovara uskoro krenuti, kazao je HrebakOtvorene su ponude za odabir izvođača radova na izgradnji posljednjih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara, potvrdio nam je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

- Pristiglo je nekoliko ponuda te je sada na Hrvatskim cestama da razmotre koja je od njih najbolja. Nadam se da će odluka o izvođaču radova biti donesena  u što skorije vrijeme te da će radovi na brzoj cesti do Bjelovara uskoro krenuti - kratko je kazao Hrebak.

Četiri ponude

Kako neslužbeno doznajemo, ukupno su pristigle četiri ponude, od kojih su čak tri niže od planiranih 290 milijuna kuna. Najniža među njima je ona zajednice ponuditelja tvrtki Kamgrad i Pedom asfalti koja iznosi nešto manje od 265 milijuna kuna, dok je najviša pouda tvrtki Pomgrad i Tegra ukupnog iznosa 328,5 milijuna kuna. Dodajmo i to da su se na natječaj javile i zajednica ponuditelja tvrtki Pomgrad i Tegra te Strabag, GP Krk i Osijek Koteks.

Podsjetimo, natječaj za izvođača radova raspisan je sredinom prosinca prošle godine, a rok za dostavu ponuda bio je 26. veljače. Međutim, neslužbeno doznajemo da je tijekom samog natječaja bilo nekoliko žalbi, što je cijeli postupak malo odužilo, ali one su odbačene kao neosnovane.

Radovi na dionici Farkaševac - Breza koji su u tijeku. Na njih bi se trebali nastavita nastaviti gradnja posljednjih 12 kilometara brze ceste/Foto: Facebook
Radovi na dionici Farkaševac - Breza koji su u tijeku. Na njih bi se trebali nastavita nastaviti gradnja posljednjih 12 kilometara brze ceste/Foto: Facebook

Sada kada su ponude otvorene započeo je žalbeni rok u trajanju od deset dana. Ukoliko ne bude žalbi, koje bi cijeli postupak dodatno produžile, za nešto više od mjesec dana trebala bi završiti provjera svih pristiglih ponuda, što je preduvjet za potpisivanje ugovora između Hrvatskih cesta i budućeg izvođača radova.

Rok 2023. godina

Dodajmo i to da su u tijeku radovi na dionici dugoj pet kilometara od Farkaševca do Breze, ukupne vrijednosti oko 135 milijuna kuna, a gradnja posljednjih 12 kilometara ujedno je i nastavak tih radova.

Ukoliko će se radovi odvijati prema zacrtanom planu, do kraja 2023. godine konačno bi mogla biti izgrađena brza cesta od Zagreba do Bjelovara.