Fotografija: Završetak brze ceste do Bjelovara dio je dogovora sklopljen na nacionalnoj razini između HSLS-a i HDZ-a/Foto: BBŽ/Arhiva
Završetak brze ceste do Bjelovara dio je dogovora sklopljen na nacionalnoj razini između HSLS-a i HDZ-a/Foto: BBŽ/Arhiva

Otvoren natječaj za izvođača koji će završiti brzu cestu do Bjelovara

Rok za dostavu ponuda je 26. veljače iduće godine, a procijenjena vrijednost projekta izgradnje posljednjih 12 kilometara brze ceste iznosi 290 milijuna kunaNakon što je prije desetak dana u Elektronskom oglasniku javne nabave pokrenuta procedura savjetovanja, na koju očito nije bilo uloženih žalbi, u četvrtak 17. prosinca pokrenut je i natječaj za odabir izvođača radova na izgradnji posljednjih 12 kilometara brze ceste Farkaševac-Bjelovar. Rok za dostavu ponuda je 26. veljače iduće godine, a procijenjena vrijednost projekta iznosi 290 milijuna kuna. 

Početak radova

S obzirom na proceduru javnih nabava, odnosno mogućnost ulaganja žalbi, ako se javi više izvođača, početak radova na zadnjoj dionici brze ceste do Bjelovara možemo očekivati tijekom idućeg ljeta. 

Podsjetimo, nakon što je prije godinu i pol u promet konačno puštena dionica brze ceste do Farkaševca, prije nekoliko mjeseci gradnja ceste krenula je dalje prema Bjelovaru. Trenutno su u tijeku radovi na dionici dugoj pet kilometara od Farkaševca do Breze, ukupne vrijednosti oko 135 milijuna kuna. Radovi na ovoj dionici trebali bi biti pri kraju ove jeseni, tako da će se gradnja samo nastaviti dalje. 

Sklopljen dogovor

- Dvadesetak godina svi zajedno uplaćujemo jako puno novca u državnu blagajnu, a jako malo toga nam se vratilo. Kao što sam nam iz Hrvatskih cesta obećali, natječaj je objavljen nedugo nakon izglasavanja proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu. Završetak brze ceste do Bjelovara dio je dogovora sklopljen na nacionalnoj razini između HSLS-a i HDZ-a istaknuo je gradonačelnik Hrebak na konferenciji za novinare prilikom pokretanja procedure savjetovanja.

U proračun za 2021. godinu za gradnju brze ceste predviđeno je 50 milijuna kuna, dok je preostalih oko 250 milijuna predviđeno u projekcijama za 2022. i 2023. godinu.