Fotografija: Završetak brze ceste do Bjelovara dio je dogovora sklopljen na nacionalnoj razini između HSLS-a i HDZ-a/Foto: BBŽ/Arhiva
Završetak brze ceste do Bjelovara dio je dogovora sklopljen na nacionalnoj razini između HSLS-a i HDZ-a/Foto: BBŽ/Arhiva

Za dva tjedna bit će poznato tko će izvoditi radove na izgradnji brze ceste do Bjelovara

Natječaj je u Elektronskom oglasniku javne nabave raspisan 17. prosinca, a procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi 290 milijuna kunaKrajem mjeseca trebali bi saznati tko će biti izvođač radova na izgradnji posljednjih 12 kilometara brze ceste Farkaševac-Bjelovar. Podsjetimo, natječaj je u Elektronskom oglasniku javne nabave raspisan 17. prosinca, a procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi 290 milijuna kuna.

- Bili smo na sastanku s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te s predstavnicima Hrvatskih cesta, koji su nam potvrdili da će ponude biti otvorene krajem ovog mjeseca, rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i dodao ga veseli što će se projekt o kojemu se priča već dvadesetak godina konačno ostvariti. 

Javna nabava

S obzirom na proceduru javnih nabava, odnosno mogućnost ulaganja žalbi, ako se javi više izvođača, početak radova na zadnjoj dionici brze ceste do Bjelovara možemo očekivati tijekom idućeg ljeta. 

Podsjetimo, nakon što je u promet konačno puštena dionica brze ceste do Farkaševca, prije otprilike pola godine gradnja ceste krenula je dalje prema Bjelovaru. Trenutno su u tijeku radovi na dionici dugoj pet kilometara od Farkaševca do Breze, ukupne vrijednosti oko 135 milijuna kuna. Radovi na ovoj dionici trebali bi biti pri kraju ove jeseni, tako da će se gradnja samo nastaviti dalje.