Fotografija: Ovo su radovi na dionici Farkaševac - Breza koji su u tijeku. Na njih bi se trebali nastaviti ovi za koje je 7. prosinca raspisan natječaj/Foto: Facebook
Galerija
Ovo su radovi na dionici Farkaševac - Breza koji su u tijeku. Na njih bi se trebali nastaviti ovi za koje je 7. prosinca raspisan natječaj/Foto: Facebook

Dario Hrebak: Na ljeto bi mogli početi završni radovi na brzoj cesti do Bjelovara

Nakon što se dovrši još 12 kilometara brze ceste, za koju je danas raspisan natječaj, Bjelovarčani će napokon dobiti brzu cestu do Zagreba u punoj dužiniU Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske u ponedjeljak je pokrenuta procedura za odabir izvođača radova na završnih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru.

- Kao što sam nam iz Hrvatskih cesta obećali, natječaj je objavljen nedugo nakon izglasavanja proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu. Završetak brze ceste do Bjelovara dio je dogovora sklopljen na nacionalnoj razini između HSLS-a i HDZ-a. Ovaj tjedan u Hrvatskom saboru na raspravu će biti stavljen i novi zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, čime ćemo biračima isporučiti ono što smo obećali, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za medije.

Tom prilikom Hrebak je izrazio zadovoljstvo što će Bjelovarčani napokon imati brzu cestu do Zagreba.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak smatra kako je ovo snažna poruka da Bjelovar nije nebitan na političkoj karti Hrvatske/Foto: Deni Marčinković
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak smatra kako je ovo snažna poruka da Bjelovar nije nebitan na političkoj karti Hrvatske/Foto: Deni Marčinković

- Dvadesetak godina svi zajedno uplaćujemo jako puno novca u državnu blagajnu, a jako malo toga nam se vratilo. Ovo je snažna poruka da Bjelovar nije nebitan na političkoj karti Hrvatske, istaknuo je Hrebak i dodao kako se nada da će tijekom ljeta krenuti radovi na završnoj fazi brze ceste. 

Poslovna zona Korenovo

Podsjetimo, nakon što je prije godinu i pol u promet konačno puštena dionica brze ceste do Farkaševca, prije nekoliko mjeseci gradnja ceste krenula je dalje prema Bjelovaru. Trenutno su u tijeku radovi na dionici dugoj pet kilometara od Farkaševca do Breze, ukupne vrijednosti oko 135 milijuna kuna. Dovršetkom još 12 kilometara brze ceste, za koju je danas raspisan natječaj, Bjelovarčani će napokon dobiti brzu cestu do Zagreba u punoj dužini. 

Prema Hrebakovim riječima, možda već idućeg tjedna, Bjelovaru će i službeno biti poklonjeno državno zemljište za izgradnju Poslovne zone Korenovo.

- Kada se to uistinu i dogodi, stvorit će se svi preduvjeti za izgradnju najveće poslovne zone u Bjelovaru, u kojoj će moći raditi nekoliko tisuća ljudi. Siguran sam da će brza cesta privući veliki broj poduzetnika i da će se tako gospodarski Bjelovar nastaviti razvijati, zaključio je Hrebak.