Fotografija: Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije napokon će dobiti toliko čekanu brzu cestu/ Foto: BBŽ
Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije napokon će dobiti toliko čekanu brzu cestu/ Foto: BBŽ

DOBRA VIJEST: Nastavlja se gradnja brze ceste prema Bjelovaru

U proračunu se našla izgradnja dionice od Farkaševca do Bjelovara, drugi krak tzv. Podravskog ipsilona (od Kloštra Vojakovačkog do Križevaca) i 60 kilometara brze ceste Bjelovar-Virovitica-GP Terezino PoljeNastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru nalazi se u financijskom planu Hrvatskih cesta za 2021. godine!

U proračunu se tako našla izgradnja dionice od Farkaševca do Bjelovara, drugi krak tzv. Podravskog ipsilona (od Kloštra Vojakovačkog do Križevaca) i 60 kilometara brze ceste Bjelovar-Virovitica-Granični prijelaz Terezino Polje.

Izdvojit će se 447 milijuna kuna

Saborski zastupnik iz redova HDZ-a, Miro Totgergeli, na nedavnoj je sjednici Sabora RH istaknuo kako stavka Program gradnje brzih cesta u 2021. godini raste 325 posto u odnosu na 2020. Iduće godine za to se planira izdvojiti 447 milijuna kuna, a 2022. godine 502 milijuna kuna. U toj stavci predviđena je izgradnja, među ostalim, i brze ceste prema Bjelovaru, ali i prema Koprivnici i Virovitici.

Spremni na sve izazove

- Hrvatske ceste su izuzetno važan izvanproračunski korisnik, zbog njihovog udjela i doprinosa u samom proračunu, ali još više zbog investicijskih i drugih aktivnosti. U okviru ovih mogućnosti, proračun mora i za iduću godinu raditi ono što je radio proteklih godina, pa tako i na početku ove pandemije, a to je biti spreman na sve izazove. S jedne strane očuvati socijalnu stabilnost, ali dati adekvatan odgovor, impuls i poticaj gospodarstvu u prevladavanju krize i nikako zanemarivati investicije i pogled naprijed – zaključio je na saborskoj sjednici ministar financija Zdravko Marić.