Fotografija: Policija je ispisala ukupno pet prekršajnih naloga, a propisane kazne za kršenje samoizolacije kreću se od 8000 do 15.000 kuna/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX
Policija je ispisala ukupno pet prekršajnih naloga, a propisane kazne za kršenje samoizolacije kreću se od 8000 do 15.000 kuna/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

Ne smije izlaziti iz kuće, a on hladno ušetao u zgradu suda u Bjelovaru

Policija je u protekla 24 sata uhvatila petoricu muškaraca kako krše propisane mjere samoizolacije. Osim ovoga koji je ušao u zgradu suda, trojica su pokušala srediti dokumente u policiji, a jedan je zatečen kako vozi autoPolicijska uprava bjelovarsko-bilogorska uhvatila je petoricu muškaraca koja su u protekla 24 sata kršili propisanu mjeru samoizolacije.

Jedan 21-godišnjak koji je trebao biti u samoizolaciji od 19. do 29. prosinca, hladno je ušetao u zgradu Županijskog suda u Bjelovaru jer je dobio poziv na glavnu raspravu. 

Sređivali dokumente

Trojica muškaraca, jedan iz Bjelovara, drugi iz Daruvara i treći iz Garešnice došli su pak u službene policijske prostorije jer su namjeravali riješiti dokumente u nadležnim postajama.

Isto tako, policija je u ponedjeljak oko 23 sata u Velikom Korenovu u redovnoj kontroli prometa zatekla 24-godišnjeg mladića kako vozi auto iako je trebao biti u samoizolaciji do 28. prosinca.

Protiv svih ovih kršitelja mjera samoizolacije policija je podnijela prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 8 do 15 tisuća kuna.