Fotografija: BBŽ je po broju oboljelih na dnu ljestvice u odnosu na ostale županije/Foto: Unsplash
BBŽ je po broju oboljelih na dnu ljestvice u odnosu na ostale županije/Foto: Unsplash

Broj novozaraženih u BBŽ jako se smanjio u odnosu na prošli tjedan

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 71 pacijent obolio od koronavirusa, od kojih je njih šest na respiratoru. Također, za 34 pacijenta se još čekaju rezultati...U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

S područja grada Bjelovara su 34 novozaražene osobe, četiri novooboljele osobe s područja su grada Čazme, a tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području grada Daruvara.

Po dva nova novozaražene osobe s područja su gradova Garešnica i Grubišno Polje, a po jedna novooboljela osoba s područja je općina Veliki Grđevac, Končanica i Velika Trnovitica.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 71 pacijent obolio od koronavirusa, od kojih je njih 6 na respiratoru. Također, 34 pacijenta su na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je u našoj županiji 2191 osoba.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 62 osobe preminule od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Stožer poziva sve građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.