Fotografija: Zdravstveni kartoni se svakodnevno nadopunjuju i pregledavaju/Foto: Deni Marčinković
Zdravstveni kartoni se svakodnevno nadopunjuju i pregledavaju/Foto: Deni Marčinković

Čini se da brojke padaju, u BBŽ ukupno 83 nova slučaja zaraze

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 57 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih šest na respiratoru. Također, za 33 pacijenta se još čekaju nalaziU Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zabilježena su 83 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Ukuopno 50 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, devet novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, a šest novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području općine Rovišće.

Po tri novozaražene osobe s područja su grada Daruvara te općina Veliko Trojstvo i Kapela, po dvije novooboljele osobe s područja su općina Veliki Grđevac i Štefanje, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području gradova Garešnica i  Grubišno Polje te općina Končanica, Severin i Šandrovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 57 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 6 na respiratoru. Također, 33 pacijenta su na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je u našoj županiji 2209 osoba.

Stožer poziva sve građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.