Fotografija: Medicinsko osoblje provjerava stanje pacijenta/Foto: Deni Marčinković
Medicinsko osoblje provjerava stanje pacijenta/Foto: Deni Marčinković

U BBŽ 117 novih slučajeva, najveći dio njih u dva grada županije

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 54 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih pet na respiratoruNa području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Čak 50 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a 27 novooboljelih osoba s područja je grada Daruvara. Četrnaest  novozaraženih osoba s područja je grada Čazme, po šest novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na područjima gradova Garešnica i Grubišno Polje, pet novozaraženih osoba s područja je općine Hercegovac.

Četiri novooboljele osobe s područja su općine Rovišće, tri novozaražene osobe s područja su općine Sirač, a po  jedna novozaražena osoba s područja je općina Veliki Grđevac i Dežanovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 54 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih 5 na respiratoru. Također, 8 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je u našoj županiji 2321 osoba.

Stožer poziva građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera.