Fotografija: Prodavačica na tržnici drži se epidemioloških mjera/Foto: Nikica Puhalo
Prodavačica na tržnici drži se epidemioloških mjera/Foto: Nikica Puhalo

Daruvar ima pad broja zaraženih, ukupni broj u BBŽ nije bitno manji

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 56 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih dvoje na respiratoruNa području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Čak 79 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 11 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, šest novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, četiri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na području općine Kapela.

Po tri novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Severin, po dvije novozaražene osobe s područja su gradova Garešnica i Daruvar te općina Nova Rača, Velika Pisanica i Štefanje.

Po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Končanica, Đulovac, Hercegovac i Šandrovac.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 56  pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih dvoje na respiratoru. Također, 21 pacijent je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

U samoizolaciji je u našoj županiji 1935 osoba.

Stožer poziva sve građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanim nužnih epidemioloških mjera.