Fotografija: Humanitarna akcija u Lipiku/Foto: Compas.hr
Galerija
Humanitarna akcija u Lipiku/Foto: Compas.hr

Mali Lipičani prikupljali pomoć za siromašne i nosili slatke paketiće štićenicima Doma za starije

Radi se o humanitarnoj akciji koja je organizirana kao suradnička aktivnost u sklopu eTwinning projekta Volontiraj - doniraj - educirajBožić je veliki kršćanski obiteljski blagdan, a smisao blagdana je oprost i činjenje dobrih djela. Tim su povodom učenici 6. a razreda s voditeljicom CK OŠ Lipik  Romanom Štimac i  učenici 4. b razreda s razrednicom Snežanom Kosanović proveli humanitarnu akciju, piše lipički Compas.hr.

Bake iz Doma silno su se obradovale malim znakom pažnje/Foto: Compas.hr
Bake iz Doma silno su se obradovale malim znakom pažnje/Foto: Compas.hr

Radi se o humanitarnoj akciji koja je organizirana kao suradnička aktivnost u sklopu eTwinning projekta Volontiraj - doniraj - educiraj. Sastojala se od dvije aktivnosti kojima se kod učenika izgrađuje skrb za dobrobit drugih ili opća dobrobit u svrhu poboljšanja kvalitete života u zajednici pogotovo za ugrožene dobne skupine. To je ujedno i svrha projekta.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Od početka prosinca učenici su prikupljali namirnice i higijenske potrepštine. Prikupljene namirnice su predali velečasnom Roku Ivanoviću, upravitelju Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, a on će namirnice rasporediti i razdijeliti obiteljima koje su u potrebi kako bi s blagoslovom dočekali Božić. Učenici su ponosno dočekali svećenika i porazgovarali s njim uz zamolbu da svima prenese čestitke za vesele blagdane.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Drugi dio humanitarne akcije se odvijao pod nazivom Upakuj kolačiće - razveseli starčiće!

Učenici su donosili nekoliko keksića te upakovali s čestitkom i privjeskom, a paketiće su složili u velike košare. U srijedu su svi učenici, koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, prošetali kroz Lipik pjevajući božićne pjesme. Zajedno su posjetili Starački dom Anđelak i predali keksiće.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Povratak učenika do OŠ Lipik je bio pun radosti i veselja jer su sretna lica štićenika Doma Anđelak najveća nagrada, blagoslov za blagdane i poticaj da nastave činiti dobra djela i pomagati onima koji trebaju pomoć i podršku, piše Compas.hr.