Fotografija: Grad Lipik već 24. godinu zaredom stipendira studente sa svog područja/Foto: Nikola Vilic/CROPIX (ilustracija)
Grad Lipik već 24. godinu zaredom stipendira studente sa svog područja/Foto: Nikola Vilic/CROPIX (ilustracija)

Lipik stipendira 11 novih studenata, a njih 29 nastavlja financirati do završetka studija

Ove je godine za program stipendija u proračunu osigurano oko 243.000 kuna, a cilj je da se studenti nakon završetka studija vrate u LipikNakon što je tijekom rujna proveden natječaj za dodjelu stipendija Grada Lipika u ovoj akademskoj 2021/2022. godini, proteklog su tjedna sklopljeni studentski ugovori s 11 studenata prvih godina, a 29 studenata nastavlja primati stipendije do završetka studija, piše lipički Compas.hr.

Uspješni poduzetnici

Ove je godine za program stipendija u proračunu osigurano oko 243.000  kuna s namjerom da se studenti nakon završetka studija vrate u Lipik kao visokoobrazovani mladi ljudi i zaposle u ustanovama i poduzećima našeg kraja ili pokrenu vlastiti privatni posao kao uspješni mladi poduzetnici.

Krenuli još 1997. godine

Grad Lipik već 24. godinu zaredom stipendira studente sa svog područja, a s dodjelom stipendija započelo se 1997. godine, navela je Gordana Horvat, voditeljica odsjeka za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti. Gospođa Horvat je ovim putem pozvala studente da se obrate u vezi bilo kakvih upita u sljedećih godinu dana, piše Compas.hr.