Fotografija: Foto: RK LiPa
Galerija
Foto: RK LiPa

Pred punom dvoranom u Pakracu rukometaši "LiPe" došli do prve pobjede u ovom dijelu prvenstva

Usprkos rezultatima, koji nam ove sezonu ne idu na ruku, naša vjerna publika nam daje vjetar u leđa te je zaista užitak igrati, kaže kapetan



Rukometaši LiPe pobjedom su zaključili jesenski dio natjecanja u 2. HRL Istok.

Na parketu pakračke dvorane savladali su neugodnu ekipu RK „Nova Gradiška BD Gruppe Austria“. Po isteku 60. minute, semafor je pokazivao 31:24 za pakračke rukometaše. Povijest dvoboja između ove dvije ekipe, ukazivao je na jedan neizvjestan dvoboj. Gosti iz Nove Gradiške u utakmicu dolaze sa 8 bodova na prvenstvenoj ljestvici, dok je „LiPa“ na svom kontu imala 2.

Fantastična obrana

U uzavreloj atmosferi ispunjene pakračke dvorane, dostojne najvišeg ranga hrvatskog rukometa, gotovo cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, gdje se niti jedna ekipa nije uspjela odlijepiti na ozbiljniju razliku. Rezultat prvog dijela susreta bio je 15:15.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

Gol za gol se igra i dobar dio nastavka, kada u 45. minuti „LiPa“ odlazi na +2 (24:22), a zatim rade i ključnu seriju od 4:0 te bježe na, pokazat će se, nedostižnih +5 (28:23). Do kraja, mirno i staloženo privode utakmicu kraju te osvajaju vrlo bitna dva boda rezultatom 31:24. Gosti su u posljednjih 15 minuta postigli samo 2 pogotka, što dovoljno govori o fanatičnoj obrani koja je odigrana od strane pakračkih rukometaša, predvođenih odličnim vratarem Dominikom Jančikom, koji je „spustio roletu“ na vrata i svojim obranama izluđivao protivničku momčad.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

U redovima LiPe, najefikasniji je bio Ivan Macura, koji je postigao 10 pogodaka. Antun Gamberger je, uz 4 postignuta pogotka, odigrao i vrhunsku obrambenu partiju.

Pakrački rukometaši će prezimiti na 9. mjestu prvenstvene ljestvice sa 4 osvojena boda.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

- U ime Uprave, trenera i seniorske ekipe, htio bi se zahvaliti našoj vjernoj publici, koja nas iz kola u kolo dolazi bodriti u sve većem broju. Usprkos rezultatima, koji nam ove sezonu ne idu na ruku, daju nam vjetar u leđa te je zaista užitak igrati. Mi ćemo iz utakmice u utakmicu svojom željom i borbenošću nastojati im se odužiti - kaže kapetan „LiPe“ Ivan Macura

Osvrt na polusezonu

„LiPa“ je u novu drugoligašku sezonu ušla bez rezultatskog imperativa, s ciljem afirmacije mlađih igrača, koji bi za godinu do dvije trebali biti nositelji igre pakračkog drugoligaša.

Prvi dio sezone su, nažalost, obilježile ozljede i konstantna nekompletnost, što se odrazilo i na bodovni saldo na koncu prvog dijela sezone. No, u svemu tome, iskristaliziralo se nekoliko, upravo tih mlađih igrača – Matej Tepurić, Matija Hartman i Kristijan Paragi. Oni su, naime, već standardni prvotimci te iz kola u kola pokazuju kako se s punim pravom može računati na njih. Ima još nekoliko imena koji također svojim zalaganjem i trudom kucaju na vrata prve ekipe.

Pogledajte slavlje rukometaša LiPe

Pakrački rukometaši, kao što smo već i napisali, prezimit će na devetom mjestu prvenstvene ljestvice sa 4 osvojena boda. Učinak od 1 jedne pobjede, 2 neriješena rezultata i 6 poraza, zasigurno nije ono što su u pakračkom drugoligašu očekivali, no obzirom na već spomenute otegotne okolnosti, nije sve ni tako sivo.

Svaka utakmica je novo iskustvo, a sa iskustvom će doći i bodovi.