Fotografija: Vrijedno priznanje bjelovarskom treneru/ Foto: Jozo Čabraja/HRS
Galerija
Vrijedno priznanje bjelovarskom treneru/ Foto: Jozo Čabraja/HRS

Hrvoje Cikoja postao trener hrvatske muške juniorske rukometne reprezentacije

Uvijek je lijepo dobiti poziv bilo koje naše reprezentativne vrste. To je meni svetinja, tim više što sam i sam igrao za juniorsku reprezentaciju, kaže Cikoja



Bjelovarski trener s privremenom adresom u Kutini, Hrvoje Cikoja dobio je novo vrijedno priznanje za svoj trud i rad. Naime, Cikoja je odnedavno posto trener hrvatske muške juniorske rukometne reprezentacije, s kojoj se upravo nalazi na pripremama u Ludbregu.

Podsjetimo, izbornik seniorske muške reprezentacije njegov je imenjak i sugrađanin Hrvoje Horvat, čime je Bjelovar još jednom potvrdio status rukometnog grada.

Reprezentacija je svetinja

- Nakon Igora Vorija i Kreše Ivankovića priliku za voditi juniorsku reprezentaciju dobio je Andrija Nikolić, trenutni trener Gorice, te me pozvao da se pridružim njegovom stožeru, što sam naravno prihvatio. Uvijek je lijepo dobiti poziv bilo koje naše reprezentativne vrste. To je meni svetinja, tim više što sam i sam igrao za juniorsku reprezentaciju. Sad sam ovdje u drugoj ulozi, odnosno kao pomoć izborniku, skromno, ali ponosno kazao je Cikoja.

Hrvoje Cikoja igrao je za juniorsku reprezentaciju s Balićem, Džombom, Dominikovićem, Losertom i ostalim hrvatskim velikanima ovog sporta/ Foto: Privatni album
Hrvoje Cikoja igrao je za juniorsku reprezentaciju s Balićem, Džombom, Dominikovićem, Losertom i ostalim hrvatskim velikanima ovog sporta/ Foto: Privatni album

Dodaje i to da se ekipa trenutno priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se održavaju u siječnju iduće godine.

- U skupini smo s Italijom, Izraelom i Crnom Gorom, a samo pobjednik ide na Svjetsko prvenstvo u Njemačku. Kvalitetu imamo i cilj nam je izboriti odlazak na prvenstvo. Riječ je o sjajnoj generaciji mladih igrača, koja se okitila srebrom na pretprošloj svjetskoj smotri. Na pripremama vlada odlična radna atmosfera. Tu je 18 školovanih igrača, gladnih treninga, a moram istaknuti i da imamo savršene uvjete za rad, naglasio je Cikoja.

Bogata karijera

Što se igračkog kadra tiče, u užem reprezentativnom krugu nalazi se i igrač RK Bjelovara Petar Lulić te dvojica igrača koji su ranije nosili dres Kesizubaca, Mislav Obradović i Matej Vuleta. 

Juniorska reprezentacija Hrvatske/ Jozo Čabraja/HRS
Juniorska reprezentacija Hrvatske/ Jozo Čabraja/HRS

Podsjetimo, Cikoja je svoju trenersku karijeru počeo u mlađim dobnim skupinama RK Bjelovara, a potom je sedam godina vodio RK Ivansku, koju je iz treće uveo u drugu ligu. Nakon muškog rukometa, Cikoja se okušao i u radu s djevojkama, gdje je sjajne rezultate ostvario sa ŽRK Bjelovarom. 

Obitelj najveća podrška

Naime, upravo pod njegovim vodstvom krenula je uzlazna putanja ŽRK Bjelovar. Točnije, u prvoj sezoni bili su 11. ekipa lige, iduće godine sedme, a potom četvrte pa treće te su prvi put u povijesti kluba izborile nastup u europskim natjecanjima. 

Kao što smo već rekli, Cikoja je već drugu godinu trener premijerligaša Moslavine iz Kutine, gdje također bilježi zapažene rezultate. 

Cikoja je trenutno trener Moslavine iz Kutine/ Foto: Jozo Čabraja/HRS
Cikoja je trenutno trener Moslavine iz Kutine/ Foto: Jozo Čabraja/HRS

- Moram se zahvaliti klubu na razumijevanju, a ujedno moram reći da je i njima je drago što sam postao djelom juniorske reprezentacije. Međutim, najveće zahvale idu mojoj obitelji, koja zapravo i najviše ispašta zbog mog rukometa, jer imam jako malo slobodnog vremena. Doduše, već su na neki način i naviknuli, jer sam doma pola sata između posla i treninga, ali ponavljam, velika su mi podrška i zbilja im hvala na tome, zaključio je trener hrvatske juniorske reprezentacije Hrvoje Cikoja.