Fotografija: Dvorana europskih prvaka u Bjelovaru nakon 4 desetljeća dobila je novu rasvjetu vrijednu 250 tisuća kuna/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Dvorana europskih prvaka u Bjelovaru nakon 4 desetljeća dobila je novu rasvjetu vrijednu 250 tisuća kuna/Foto: Grad Bjelovar

Dvorana europskih prvaka u Bjelovaru nakon 40 godina dobila novu rasvjetu: "Stara je bila opasna"

U dva navrata instalacije su se rastopile, tri kabla su gorila, to je bila električna bomba. Tu dolaze sportaši, održavaju se brojne priredbe. Drago nam je što je gradonačelnik prepoznao važnost projekta, kaže domarBJELOVAR - Dvorana europskih prvaka u Bjelovaru dobila je novu rasvjetu. Ugrađeno je 56 novih led reflektora u vrijednosti 250 tisuća kuna koji će osigurati uštedu čak do 90 posto potrošnje starih reflektora. 

Stari reflektori, koji nisu bili energetski učinkoviti i puno su trošili energije, zamijenjeni su tako adekvatnom rasvjetom s dovoljno svjetlosnih efekata koji su potrebni za sportska i kulturna događanja u dvorani.

Stara rasvjeta bila opasna

Realizacijom ovog projekta zadovoljan je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Došli smo do faze da je stara rasvjeta postala opasna. Nakon punih 40 godina definitivno više nije imala mjesto u ovoj dvorani i morali smo ju zamijeniti. Nadali smo se zadnjih godinu dana da će biti energetska obnova, no natječaja nije bilo. Domari i direktor Marko Mihalinec upozoravali su nas da je stanje alarmantno, tako da smo odlučili zamijeniti cjelokupnu rasvjetu u dvorani, pojasnio je Hrebak.

Dodao je i to kako prijašnja rasvjeta nije imala uvjete za prijenos TV utakmica pa su delegati rukometnih utakmica na neki način gledali kroz prste.

-Uložili smo sada 250 tisuća kuna u novu rasvjetu koja zadovoljava apsolutno sve standarde. Ova rasvjeta je 90 posto učinkovitija od prethodne, investicija će se vrlo brzo vratiti, a i naš domar više neće morati brinuti hoće doći do kratkog spoja ili čak požara, zaključuje Hrebak.

Rastopljene instalacije

Direktor Gradskog društva za upravljanje sportskim objektima Marko Mihalinec i više je nego zadovoljan novom investicijom u sportski objekt.

-Imamo dva prvoligaša i malonogometaše koji su također u visokom rangu natjecanja. Puno je publike i manifestacija u ovoj dvorani i uistinu je bilo nužno obnoviti rasvjetu, istaknuo je Mihalinec.

Koliko je situacija stvarno bila alarmantna, posvjedočio je i domar u Dvorani europskih prvaka, Mario Rajković.

- Imali smo situaciju da nam se u dva navrata instalacija rastopila, tri kabla su gorila, to je bila električna bomba. Tu dolaze sportaši, brojne priredbe se održavaju. Zaista na je drago što je gradonačelnik prepoznao važnost ovog projekta, zaključuje Rajković.