Fotografija: Rukometaši LiPe i dalje bez pobjede/ Foto: RK LiPa
Galerija
Rukometaši LiPe i dalje bez pobjede/ Foto: RK LiPa

Rukometaši pakračkog drugoligaša u Petrijevcima zabilježili novi prvenstveni poraz

Priliku za prvu prvenstvenu pobjedu, „LiPa“ će tražiti na domaćem terenu protiv novog drugoligaša RK „Orahovica“, koji je na rasporedu u nedjelju od 20 sati



Rukometaši pakračkog drugoligaša su u sklopu 5. kola 2.HRL Istok gostovali u Petrijevcima te ubilježili poraz 34:25 (19:11). 

Iznimno motivirani domaći rukometaši, iskorištavaju mlak ulaz u utakmicu pakračkih rukometaša te odmah stvaraju vodstvo od 4:0, koje uspješno održavaju tijekom poluvremena. Pred sam kraj poluvremena, pri rezultatu od 15:11, također postižu 4 uzastopna pogotka, što ih odvodi na velikih 19:11. 

Pakračani previše griješili

Crna rupa u igri LiPe se nastavila i u drugom poluvremenu, gdje Petrijevci odlaze na velikih +12 i time rješavaju pitanje pobjednika. Pakračani ipak uspijevaju konsolidirati svoje redove te su sredinom drugog poluvremena uspjeli prepoloviti prednost domaćina te dolaze na šest pogodaka zaostatka (27:21). Međutim, više od toga nije išlo. U tim trenutcima Pakračani ostaju s četiri igrača u polju, što su domaći igrači znali iskoristiti te bježe na +9 i mirno privode utakmicu kraju. 

U nedjelju LiPa dočekuje Orahovicu/ Foto: RK LiPa
U nedjelju LiPa dočekuje Orahovicu/ Foto: RK LiPa

Najefikasniji u redovima LiPe su bili Alen Smiljčić sa 7 postignutih pogodaka te Ivan Macura sa 6, dok su u redovima Petrijevaca najviše pogodaka postigli Dean Vuković, koji se 7 puta upisao u strijelce te Luka Cickai s jednim pogotkom manje. 

Priliku za prvu prvenstvenu pobjedu, „LiPa“ će tražiti na domaćem terenu protiv novog drugoligaša RK „Orahovica“, koji je na rasporedu u nedjelju od 20 sati. 

Dječaci U-13

Ono što nisu uspjeli seniori, ostvarili su dječaci U-13. Naime, oni su u Tenji odigrali 5. i 6. kolo 1.HRL U-13 te savladali domaćina Tenju te Petrijevce. 

Protiv domaćina je upisana uvjerljiva pobjeda 25:8, da bi u utakmici punoj preokreta savladali i Petrijevce rezultatom 25:24. 

S dvjema pobjedama iz Tenje, dječaci trenera Anđelka Lucića su potvrdili odličnu formu. Naime, omjer od 5 pobjeda i samo jednim porazom ih svrstava u sam vrh prvenstvene ljestvice. 

Djevojčice U-14

Na parket su izašle i djevojčice U-14. One su u Nedelišću odigrale 2. i 3. kolo 1. HRL U-14 te su poražene od dvije odlične ekipe sa sjevera Hrvatske – ŽRK „Koka“ Varaždin i ŽRK „Zrinski“ Čakovec.

Iako oslabljene, djevojčice su pružale odličan otpor odličnim Varaždinkama do rezultata 15:12, kada su kratka klupa i umor uzeli danak i omogućili Koki pobjedu 24:13. 

Odmah nakon prve utakmice, uslijedila je i druga. Jedan od glavnih kandidata za sam vrh tablice, „Zrinski“ je iskoristio umor lipičkih djevojčica te uvjerljivo slavio 22:5.