Fotografija: Slavku Prišćanu pošlo je za rukom ono što dosad nikome nije: Postao je prvi dopredsjednik HNS-a iz BBŽ/Foto: Damir Krajac/CROPIX
Galerija
Slavku Prišćanu pošlo je za rukom ono što dosad nikome nije: Postao je prvi dopredsjednik HNS-a iz BBŽ/Foto: Damir Krajac/CROPIX

HNS ima dopredsjednika iz BBŽ! Slavko Prišćan: "S ove ću pozicije dodatno unaprijediti nogomet"

Prvi put imamo umjetnu travu, rade se dva stadiona, uređuju se manja igrališta, imamo bolje terene i rasvjetu. A imamo i novih milijun kuna za infrastrukturu, odaje novi dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan.




Slavku Prišćanu stižu čestitke sa svih strana. Naime, dugogodišnji načelnik Općine Rovišće, te predsjednik HNS-a BBŽ u trećem mandatu zaredom, unaprijeđen je u dopredsjednika HNS-a. No, krenimo redom…

Davor Šuker više nije prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza. Na toj ga je poziciji koju je obnašao od 2012. godine zamijenio Marijan Kustić.

Kako stoji na službenim stranicama HNS-a, dosadašnji izvršni direktor HNS-a jednoglasno je izabran za prvog čovjeka krovne organizacije hrvatskog nogometa na Izbornoj skupštini na kojoj je ujedno izabran i novi Izvršni odbor HNS-a. Prvi dopredsjednik HNS-a ostaje Ante Vučemilović-Šimunović, dok su ostali dopredsjednici HNS-a su Damir Mišković, Nenad Črnko, Mario Smodlaka i Slavko Prišćan.

Osobno napredovanje, ali i...

No, očekivano, upravo je ime Slavka Prišćana u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji izazvalo najveće ovacije. Podsjetimo, Prišćan trenutno obnaša u trećem mandatu funkciju predsjednika županijskog nogometnog saveza, a imenovanje u dopredsjednika HNS-a svojevrsno je napredovanje ne samo za njega osobno, već i za nogomet u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

<p>Digitalna simulacija izgleda budućeg Gradskog stadiona Bjelovar</p>

Digitalna simulacija izgleda budućeg Gradskog stadiona Bjelovar

-Prije svega, velika je čast biti dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. To dosad nikome s područja naše županije nije pošlo za rukom. Sada ću svakako više biti u kontaktu s vodstvom HNS-a, s Izvršnim odborom, direktorom i predsjednikom te ću definitivno imati mogućnost predlagati nove ideje. Samim time donositi i odluke kako bi unaprijedili rad HNS-a, prije svega mislim na razvoj nogometa u manjim sredinama širom zemlje. Nogometni savez ima 16 odbora u zemlji što znači da svaka županija nema svog predstavnika i sigurno da je važno voditi brigu u svojim savezima – kazao nam je novi dopredsjednik HNS-a Prišćan dodavši kako smatra da su u proteklom razdoblju bili uspješni.

Milijun za infrastrukturu

To opravdava činjenicom, odnosno usporedbom s prijašnjim godinama kada HNS nije davao sredstva, lopte i opremu Savezima.

-Sada smo to uspjeli izboriti, a na meni je da to osiguram i u narednom razdoblju, posebno za nogometni savez BBŽ. Moram spomenuti i kako sam u proteklom razdoblju, uz sve drugo realizirano, odnosno brojne rekvizite, lopte i opremu, uspio dogovoriti s prijašnjim Izvršnim odborom i dosadašnjim predsjednikom Šukerom milijun kuna. Taj iznos novca bio je odmah namijenjen za uređenje infrastrukture na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Prije toga 600 tisuća, a sada milijun kuna namijenjenih za umjetnu travu na bjelovarskom Stadionu. No, budući da je umjetna trava već postavljena kroz natječaj, ne bi imalo smisla sada taj novac vraćati Gradu, već će on biti preusmjeren za slične svrhe – pojašnjava Prišćan i naglašava kako oni kao Savez moraju voditi brigu o svim klubovima, ne samo najvećima.

Pojasnio je Prišćan kako je i dobivenih 600 tisuća kuna utrošeno na način da se kod odluka kontaktiralo lokalne samouprave. Gradonačelnici, odnosno načelnici već su ulagali u svoje sportske klubove, a Savez im je dotacijom dodatno pomogao da se određeni projekti uspješno realiziraju.

Predsjednik stručne komisije

-Dosta dugo sam u Savezu, pa smatram da je prepoznat moj rad, kao i angažiranost i naposljetku ljubav prema nogometu. Naravno i želja da se unaprijedi nogomet na našem području, stoga moram priznati da sam ponosan što sam postao dopredsjednik u HNS-u. Isto tako, ja sam i predsjednik stručne komisije HNS-a, važne komponente u cijelom lancu. Donosimo važne odluke o unaprjeđenju nogometne igre i razvoju nogometa. Tu se radi o razvoju struke, trenerima, kondicijskim trenerima, oporavku od ozljeda, nizu stvari vezanih uz struku – pojašnjava nam Prišćan i dodaje kako je riječ o važnom kotačiću u HNS-u.

<p>Slavlje juniora NK Bjelovara nakon što su nadavno postali dio Prve HNL/Foto: Facebook NK Bjelovar</p>

Slavlje juniora NK Bjelovara nakon što su nadavno postali dio Prve HNL/Foto: Facebook NK Bjelovar

Za usporedbu, Prišćan ističe kako HNS uz prvu momčad, brine o mlađim selekcijama: U21, U20, U19, U17, U15. Tu je niz reprezentacija – ženska, Romska, reprezentacija svećenika, invalida, tu je niz onoga što ljudi niti ne znaju, upozorava Prišćan koji se nada kako će novo vodstvo zajedno s njim znati pogurati nogometni savez na još jednu višu razinu.

Pitali smo novog dopredsjednika HNS-a je li zadovoljan stanjem nogometa u BBŽ, brojem mladeži, infrastrukturom…

Pokretač svega

-Kvaliteta se sigurno unaprijedila, a jedan razlog svakako je razvoj sportske infrastrukture. Prvi put imamo umjetnu travu, rade se dva stadiona, uređuju se manja igrališta, imamo znatno bolje terene i rasvjetu. Siguran sam da ću u narednom vremenu s ove pozicije dodatno raditi na tome da i dalje razvijamo infrastrukturu jer značaj bavljenja sportom je veoma velik – upozorava Prišćan i dodaje kako nije samo za djecu dobro da se bave sportom nego i za veterane i starije osobe.

<p>Digitalna simulacija izgleda budućeg Gradskog stadiona Bjelovar</p>

Digitalna simulacija izgleda budućeg Gradskog stadiona Bjelovar

-Nogomet je taj koji pokreće sve, kada pokrenemo nogomet onda nam se otvaraju i drugi sadržaji, sagradi se koja atletska staza, trim staza kao i niz drugih popratnih sportskih sadržaja – zaključio je Prišćan.