Fotografija: Bjelovarski bazen ove će godine, kako se čini, oboriti sve dosadašnje rekorde/Foto: Bjelovarski bazen
Galerija
Bjelovarski bazen ove će godine, kako se čini, oboriti sve dosadašnje rekorde/Foto: Bjelovarski bazen

Marko Mihalinec: "Ne pamtim ovakvo ljeto, a cijeli sam život na bazenu, samo neka potraje"

"Obaramo sve rekorde i nudimo spoj zabave i sporta. Uz plivače, neplivače, vaterpoliste, tu su i dodatni sadržaji za sve posjetitelje poput stolnog nogometa, joge, a uskoro i odbojke", odaje Marko Mihalinec.
BJELOVAR – Zahvaljujući spletu različitih okolnosti – otvaranju sporta nakon lockdowna, vrućem ljetu, ali i sve jačem timu trenera, odnosno podizanju kvalitete, bjelovarski bazeni obaraju sve dosadašnje rekorde.

Marko Mihalinec, direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskih objekata potvrdio nam je kako on osobno ne pamti ljeto poput ovog.

Podizanje kvalitete

-U zadnjih deset godina, ovo je najveći interes, definitivno. Govorim o posljednjih deset godina, no cijeli sam život na bazenu i mogu potvrditi da ovakvog ljeta nikada nije bilo. Mi nismo možda niti očekivali toliki interes, no dogodilo se baš suprotno, obaramo sve rekorde – zadovoljno nam je potvrdio Mihalinec.

Podsjetimo, još u lipnju sva su djeca upisana u željene programe, odnosno upisano je osam grupa neplivača i to u tri termina. Lipanjski je već održan, kao i srpanjski, dok od ponedjeljka kreće onaj u kolovozu. Klinci imaju jutarnje i popodnevne termine, a jedna grupa sadrži 30 mališana. Ukupno je to oko 240 malenih neplivača koji kroz obuku i mnoštvo zabave i smijeha, s bazena izađu kao plivači.

-Ove smo godine pojačali i broj trenera i to isključivo zbog plivača, tako da ih sada imamo devet. Bilo je nužno podići razinu kvalitete pa tako moram spomenuti kako s neplivačima u jednoj grupi radi čak pet trenera – pojašnjava Mihalinec koji je iznimno zadovoljan interesom mališana za sportske aktivnosti na bazenu. Pojasnio nam je ujedno i kako plivači imaju svoje fiksne datume za treninge, odnosno 12 radnih dana. Potom slijedi druga grupa.

Sport, zabava i druženje

-Imamo grupu vaterpolista, oni imaju dva puta dnevno, onda su tu veliki plivači kako ih mi zovemo. Oni već godinama plivaju, to su natjecatelji i potom mali plivači, njih je ujedno najviše i s njima radi svih devet trenera, oni su podijeljeni u grupe – pojašnjava Mihalinec koji nam otkriva kako je sveukupno plivača oko 200-injak. Ako bi išli zbrajati, dolazi se do brojke od najmanje 450 djece koji tokom ljetnih tjedana maksimalno uživaju u blagodatima sporta, zabave i druženja.

-Ljeto je super, vruće i stabilno, a očito se ipak na more ne ide toliko puno kao nekadašnjih godina. Stoga djeca provode ljeto na bazenu. Sjetimo se i kako je dugo vremena sport bio potpuno zatvoren  zbog pandemije i zasigurno je plivanje tu pronašlo svoje mjesto – priznaje Mihalinec koji vjeruje da obaraju sve rekorde i po broju prodanih ulaznica. Naime, 12. srpnja bilo je prodano 17 tisuća ulaznica, a rekordna im je bila sezona 2019. godine s 30 tisuća prodanih karata. Ako je suditi po tim brojkama, 2021. godina itekako bi mogla pomesti sve prijašnje te podignuti ljestvicu posjećenosti visoko u zrak. Ostaje za vidjeti kakav će vremenski biti kolovoz, no na bazenima su spremni na sve. Stoga su se pobrinuli za pregršt dodatnih sadržaja.

Dodatni sadržaji

Naime, uz spomenute aktivnosti za djecu, redovito omogućuju svojim posjetiteljima noćno kupanje i to jednom tjedno, zatim, nedavno su imali turnir u stolnom nogometu, tu je joga četvrtkom, no novostima tu nije kraj.

-U pregovorima samo da pokrenemo i odbojku, tu je ženski odbojkaški klub pa ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti i taj dio provesti. Nismo htjeli ići s većim brojem atrakcija zbog prevelikih okupljanja, no ljeto je kratko i treba ga maksimalno iskoristiti – zaključio je Mihalinec.