Fotografija: Vozač je uhićen/Foto: Darko Tomaš (ilustracija)
Vozač je uhićen/Foto: Darko Tomaš (ilustracija)

Policija u Brestovcu zastavila Estonca koji je prevozio migrante: "Bili u kombiju talijanskih oznaka"

"Prema stranim državljanima u tijeku je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima", kažu u policijiPolicijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u utorak, 7. svibnja, na području općine Brestovac spriječili krijumčarenje više stranih državljana. 

Kako javljaju iz policije, tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su kombi vozilo talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji Estonski državljanin.

- U vozilu su se nalazili strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije, kažu u policiji.

Predan u pritvor

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će uz  kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.

Prema stranim državljanima u tijeku je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!