Fotografija: Na Leona koji je ujedno i odlikaš u školi ponosni su u Lipičkom nogometnom klubu/Foto: NK Lipik 1925.
Galerija
Na Leona koji je ujedno i odlikaš u školi ponosni su u Lipičkom nogometnom klubu/Foto: NK Lipik 1925.

Sjajni Leon Kaurin iz Lipika karijeru nastavlja u koprivničkom Slaven Belupu koji igra u 1. HNL

Otkad je počeo trenirati, Leon je pokazao veliki talent za nogomet, posebno svoju brzinu i jako dobar šut. Odličan je učenik, a u Koprivnici će nastaviti školovanje za farmaceutskog tehničara.




LIPIK - Godine 1925. NK Lipik jučer na svojoj je web stranici objavio da jedan od najboljih igrača odlazi. Riječ je o mladom 15-godišnjem Leonu Kaurinu koji je tijekom ljetnog prijelaznog roka otišao u nogometni klub 1. HNL, Slaven Belupo iz Koprivnice, prenosi Compas.

<p>Leon je već neko vrijeme jednom tjedno trenirao sa Slaven Belupom/ Foto: NK Lipik 1925.</p>

Leon je već neko vrijeme jednom tjedno trenirao sa Slaven Belupom/ Foto: NK Lipik 1925.

NK Lipik ističe kako je u proteklih sedam godina, koliko je Leon bio dio kluba, svojim igrama i zalaganjem vodio suigrače na terenu, dok je obrana protivničkih momčadi teško pronalazila recept za zaustaviti ga.

Najbolji strijelac

Također navode kako je doista teško izbrojati Leonove pojedinačne uspjehe, jer je Leon na gotovo svakom turniru nosio titulu najboljeg strijelca ili igrača.

<p>Leon je među najboljim strijelcima i igračima gotovo na svakoj utakmici/Foto: NK Lipik 1925.</p>

Leon je među najboljim strijelcima i igračima gotovo na svakoj utakmici/Foto: NK Lipik 1925.

-Najviše je golova postigao u sezoni 2018./2019., kada je bio uvjerljivo najbolji strijelac lige mlađih pionira, gdje je postigao 65 golova. Ako zbrojimo sve golove i asistencije u dosadašnjim izvedbama, nećemo pogriješiti ako kažemo da bi taj broj bio blizu 300, piše NK Lipik 1925. na svojoj web stranici.

Odličan učenik

Za komentar i pogled na Leonov prethodni angažman u Lipiku pitali smo njegovog bivšeg trenera i sadašnjeg tajnika NK Lipik 1925 Ivora Podunavca koji je Leon trenirao posljednje 4 godine.

<p>Na Leona koji je ujedno i odlikaš u školi ponosni su u Lipičkom nogometnom klubu/Foto: NK Lipik 1925.</p>

Na Leona koji je ujedno i odlikaš u školi ponosni su u Lipičkom nogometnom klubu/Foto: NK Lipik 1925.

-Otkad je počeo trenirati, Leon je pokazao veliki talent za nogomet, posebno svoju brzinu i jako dobar šut. Posljednje dvije godine igrao je za županijsku selekciju Požeško-slavonske županije, koju su predstavljali najbolji igrači te dobi, a cijelu proteklu polusezonu igrajući za Lipik i jednom tjedno sudjelovao na treninzima u Slaven Belupu, gdje se pokazao vrijednim dodatkom koprivničkog kluba. Osim velikog nogometnog umijeća, također je odličan učenik, među najboljima u svojoj dobi, a u Koprivnici će nastaviti školovanje za farmaceutskog tehničara. Koliko je Leon dobar igrač dovoljno govori da je prošle sezone, dok je igrao u starijim pionirima, igrao i za puno starije juniore, u stanju je igrati i u napadu i u veznom redu, rekao je Podunavac.

Kvalitetni rad s mladima

Podunavac je dodao da Leon nije jedini izdanak Lipika koji je otišao u viši rang hrvatskog nogometa. Nakon isto toliko godina u NK Lipik, njegov suigrač Lovro Bruneta prvo je otišao u pakrački Hajduk, a nakon Hajduka i korak dalje, u Bjelovar, što bi se sigurno moglo protumačiti kao dobar pokazatelj kvalitetnog rada s mladima u Lipiku nogometni klub, piše Compas.