Fotografija: Članovi Plesnog kluba H-8, sudjelovali su na bodovnom turniru u Zagrebu s kojega su se vratili bogatiji za čak 16 medalja/Foto: Dragutin Hubak
Galerija
Članovi Plesnog kluba H-8, sudjelovali su na bodovnom turniru u Zagrebu s kojega su se vratili bogatiji za čak 16 medalja/Foto: Dragutin Hubak

GRAD JE PONOSAN "Bjelovarske plesačice i plesači osvojili 16 medalja, čak četiri zlatne"

Na ovom turniru i najmlađi plesači pokazali su zavidan napredak i odlično izveli svoje plesne koreografije te osvojili medalje koje će ih itekako motivirati za zimske pripreme, kaže Hubak



BJELOVAR/ZAGREB – Protekle subote bjelovarski plesači, članovi Plesnog kluba H-8, sudjelovali su na bodovnom turniru u Zagrebu s kojega su se vratili bogatiji za čak 16 medalja.

Bodovni plesni turnir održan je u organizaciji Športskog plesnog kluba Zagreb na kojemu je nastupilo nešto više od 200 plesača iz Hrvatske i Slovenije. Natjecanje je sudilo pet sudaca Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Foto: Dragutin Hubak
Foto: Dragutin Hubak
Borna i Petra/Foto: Dragutin Hubak
Borna i Petra/Foto: Dragutin Hubak
Leon Grgić/Foto: Dragutin Hubak
Leon Grgić/Foto: Dragutin Hubak

Za bjelovarski Športski plesni klub H-8 nastupilo je 17 plesačica i plesača, od toga 12 solo plesačica, jedan solo plesač i dva para u disciplinama Standardnih i Latinsko-američkih plesova plesnih razreda D1, D2, D3, C i B.

Pobrali medalje

-Bjelovarski plesači vratili su se kući s čak 16 osvojenih medalja od toga četiri zlatne, dvije srebrne i 10 brončanih. Zlatne medalje u obje plesne discipline osvojili su Ramona Pečar u kategoriji osnovci C i Leon Grgić u kategoriji mlađa mladež C. Srebrne medalje osvojile su: Tia Ivana Palata (mlađa mladež D3) u Latinsko-američkim plesovima i Lana Pogledić (osnovci D2) u Standardnim plesovima. Brončane medalje osvojile su: Ameli Koščak Vukobrat (mladež B) i Lana Ivanika (osnovci D2) osvojivši 3. mjesta u obje plesne discipline.

Tia Ivana Palata/Foto: Dragutin Hubak
Tia Ivana Palata/Foto: Dragutin Hubak
Arijan i Glorija/Foto: Dragutin Hubak
Arijan i Glorija/Foto: Dragutin Hubak

Tia Ivana Palata (mlađa mladež D3), Jana Polak (mlađa mladež C) i Hana Birač (starija mladež C) osvojile su 3. mjesta i brončane medalje u Standardnim plesovima.

Plesni parovi Arijan Marković i Gloria Berec, u kategoriji osnovci D1, osvojili su 3. mjesta i brončane medalje u obje plesne discipline, dok su par Borna Kovačević i Petra Filipan, kategorija osnovci C, osvojili 3. mjesto i brončanu medalju u Standardnim plesovima.

Odlično plesali

Iako nisu osvojene medalje, klub je zadovoljan i ostalim rezultatima svojih plesača: Lana Pogledić (osnovci D2) 5. mjesto u Latinsko-američkim plesovima; Sara Haistor (mlađa mladež C) 5. mjesto u Latinsko-američkim i 7. mjesto u Standardnim plesovima; Erika Kiđemet (mlađa mladež D3) 6. mjesto i u Latinsko-američkim i u Standardnim plesovima; Marta Novaković (mlađa mladež D3) 7. mjesto i u Latinsko-američkim i u Standardnim plesovima; Matea Prskalo (mladež C) 5. mjesto u Standardnim i 7. mjesto u Latinsko-američkim plesovima; Mateja Kolarić 6. mjesto u Standardnim plesovima (starija mladež D3) i 10. mjesto u Latinsko-američkim plesovima (starija mladež C); Hana Birač (starija mladež C) 9. mjesto u Latinsko-američkim plesovima; plesni par Borna Kovačević – Petra Filipan (osnovci C) 4. mjesto u Latinsko-američkim plesovima.

Foto: Dragutin Hubak
Foto: Dragutin Hubak

-Jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatima te s ponosom ističem da su na ovom turniru i najmlađi plesači (po svom plesnom stažu) pokazali zavidan napredak i priredili odlične izvedbe svojih plesnih koreografija te osvojili medalje koje će ih itekako motivirati za zimske pripreme koje slijede za slijedeću plesnu sezonu i državno prvenstvo u Standardnim plesovima koje će se održati početkom slijedeće godine, kazao je predsjednik kluba, Dragutin Hubak.

Hip-hop i jazz dance

Inače, djeca i mladi mogu se i dalje uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenog kreativnog plesa, hip-hop i jazz dancea, a sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 092 176 74 66.

-Svi zainteresirani mogu nam se javiti i u vezi priprema za sportsko školsko plesno državno prvenstvo koje će se održati u Poreču slijedeće godine. Na kraju, zahvaljujemo Gradu Bjelovaru, Sportskoj zajednici Grada i Županije na podršci, poručuju iz Kluba H-8.