Fotografija: Ramona Pečar i Leon Grgić ostvarili su izvanredne rezultate na državnom natjecanju/Foto: H8
Galerija
Ramona Pečar i Leon Grgić ostvarili su izvanredne rezultate na državnom natjecanju/Foto: H8

Bjelovarčani sjajni na državnom prvenstvu: "Leon Grgić osvojio zlato, Ramona Pečar broncu"

Natjecanjem u Osijeku završila je polusezona, slijedeće natjecanje je u listopadu. Iz Plesnog kluba H8 imaju odlične vijesti - uskoro kreću novi plesni pravci, a to su Hip Hop i Jazz danceProteklog vikenda u Osijeku je, u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i domicilnog kluba, održano državno prvenstvo u kombinaciji standardnih i latinsko-američkih plesova, najzahtjevnija plesna disciplina koja zahtjeva iznimnu razinu sportske kondicijske i tehničke pripreme. Natjecalo se ukupno 106 natjecatelja, a sudilo je osam sudaca.

Borna Kovačević i Petra Filipan/Foto: Plesni klub H8
Borna Kovačević i Petra Filipan/Foto: Plesni klub H8

Među natjecateljima su bili i članovi ŠPK H-8 i to njih čak 16: Lana Ivanika, Ramona Pečar, Erika Kiđemet, Jana Polak, Lara Novak, Lena Medvedović, Marta Novaković, Sara Haistor, Leon Grgić, Ameli Koščak Vukobrat, Lana Novak, Matea Prskalo,  Hana Birač,  Matea Kolarić, Borna Kovačević i Petra Filipan.

Sjajna mjesta

- U pojedinačnoj konkurenciji Leon Grgić osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju. Osvajanjem prvog mjesta, osvojio je i titulu državnog prvaka u pojedinačnoj disciplini u kategoriji „mlađa mladež“ , Ramona Pečar osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju, Ameli Koščak Vukobrat iz četvrtfinala, polufinala do finala do 5. mjesta od 16 natjecatelja, Matea Prskalo od četvrt finala do polufinala do 10 mjesta. Veliku bitku vodile su i: Hana Birač iz polufinala do finala i do 5. mjesta, Sara Haistor iz četvrt finala do polufinala do 8. mjesta od 19 natjecatelja, Jana Polak iz četvrt finala do polufinala i 12. mjesta.

Borna i Petra na dodjeli/ Foto: Plesni klub H8
Borna i Petra na dodjeli/ Foto: Plesni klub H8
Hana i Mateja/ Foto: Plesni klub H8
Hana i Mateja/ Foto: Plesni klub H8

Dobra mjesta osvojili su i Lana Ivanika 8.mjesto, Erika Kiđemet 16. mjesto, Lara Novak 17. mjesto, Lena Medvedović 13. mjesto, Marta Novaković 13. mjesto, Lana Novak 16. mjesto, Matea Kolarić 9. mjesto i plesni par Borna Kovačević-Petra Filipan u finalu odlično 5. mjesto, kažu iz Kluba H 8 koji su zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Novi plesni pravci Hip Hop i Jazz dance

- Ovim natjecanjem završila je polusezona i slijedeće natjecanje je u 10. mjesecu. Zahvaljujemo svima na podršci u radu u sportskom plesu, posebno roditeljima koji daju veliki doprinos održanju toga sporta u našem gradu. Također zahvala i sportskim zajednicama Grada i Županije na podršci, a posebno čelništvu Grada Bjelovara na razumijevanju u rješavanju prostora za treniranje i financijskoj pomoći, kažu iz H8.

Sjajni Leon Grgić/Foto: H8
Sjajni Leon Grgić/Foto: H8
Odlična Ramona Pečar na postolju/Foto: H8
Odlična Ramona Pečar na postolju/Foto: H8

Klub također poziva sve zainteresirane mlade i starije da se priključe i zaplešu društvene, standardne i latinsko-američke plesove. Za sve mlade imaju i još  jednu dodatnu novost - uskoro kreću novi plesni pravci, a to su Hip Hop i Jazz dance. Za više informacija možete se obratiti na br. 092 176 74 66.

Ekipa iz H8 sa zvijezdom Ples za zvijezdama/ Foto: Plesni klub H8
Ekipa iz H8 sa zvijezdom Ples za zvijezdama/ Foto: Plesni klub H8

Dobro raspoloženi Bjelovarčani/Foto: Plesni klub H8
Dobro raspoloženi Bjelovarčani/Foto: Plesni klub H8