Fotografija: Bjelovarski plesači s natjecanja u Varaždinu donijeli 13 medalja/Foto: Plesni klub H8
Galerija
Bjelovarski plesači s natjecanja u Varaždinu donijeli 13 medalja/Foto: Plesni klub H8

MEĐUNARODNI USPJEH Bjelovarski plesači donijeli kući 13 medalja

Na natjecanju u Varaždinu sudjelovalo je 26 klubova s više od 360 natjecatelja, a sudilo je 12 sudaca



BJELOVAR/VARAŽDIN – Proteklog vikenda u Varaždinu, u organizaciji tamošnjeg plesnog kluba održano je bodovno međunarodno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima i međunarodni otvoren bodovni turnir.

Sudjelovalo je 26 klubova s više od 360 natjecatelja, a sudilo je 12 sudaca. Plesni klub H-8 iz Bjelovara osvojio je ukupno 13 medalja.

Sjajni bjelovarski plesači

Do medalja su došli Ramona Pečar koja je na bodovnom turniru osvojila 1. mjesto u latinsko-američkim plesovima i 2. mjesto u standardnim plesovima. Hana Birač 3. mjesto u standardnim plesovima, Ameli Koščak Vukobrat u obje plesne discipline osvojila je 2. mjesta i srebrne medalje, Sara Haistor 2. mjesto u  latinsko-američkim plesovima i srebrnu medalju, Matea Prskalo 3. mjesto i brončanu medalju, plesni par Arijan Marković-Glorija Berec osvojili su 3. mjesta i brončane medalje, Leon Grgić bez konkurencije osvojio je u obje plesne discipline 1. mjesta i zlatne medalje.

Erika i Tia/Foto: Plesni klub H8
Erika i Tia/Foto: Plesni klub H8
Marta Nnovaković/Foto: Plesni klub H8
Marta Nnovaković/Foto: Plesni klub H8

Dobar plasman, ali bez medalja ostvarile su: Lana Pogledić, Marta Novaković, Jana Polak, Erika Kiđemet, Tia Ivana Palata, Mateja Kolarić,  Lana Ivanika i plesni par Borna Kovačević-Petra Filipan 4. mjesto u LA plesovima.

Međunarodna rejting lista

Na OPEN međunarodnom turniru za bodove i za međunarodnu rejting listu u sportsko nadmetanje ušle su Ramona Pečar (kategorija -osnovci) koja je osvojila u obje plesne discipline 1. mjesta i zlatne medalje, Hana Birač (kategorija- starija Mladež) 6. mjesto u ST i 9. mjesto u LA, Ameli Koščak Vukobrat u obje plesne discipline 4. mjesta tj. korak do medalje.

Borna i Petra/Foto: Plesni klub H8
Borna i Petra/Foto: Plesni klub H8
Plesni par Borna Kovačević - Petra Filipan/Foto: Plesni klub H8
Plesni par Borna Kovačević - Petra Filipan/Foto: Plesni klub H8

-Zadovoljni smo osvojenim mjestima s nadom da će plesači već na slijedećem natjecanju, koje se održava u Zagrebu, pokazati da se može i bolje. Zahvaljujemo Gradu Bjelovaru, te Sportskim zajednicama Grada i Županije na podršci, poručuju iz kluba.

Isto tako, napominju da su krenuli treninzi suvremenog kreativnog plesa, hip-hop i jazz dancea, a sve informacije mogu se dobiti na mob. 092 176 74 66. Navedeni plesni pravci su od nedavna u kategoriji sportskih plesova te kao takovi ulaze u nacionalna i školska natjecanja.

Matea, Ramona i Sara/Foto: Plesni klub H8
Matea, Ramona i Sara/Foto: Plesni klub H8