Fotografija: Bjelovarska najtrofejnija plesačica Ramona Pečar, osvajanjem 2. mjesta u Standardnim plesovima i 4. mjesta u Latinsko-američkim plesovima na krovu je svijeta/Foto: Plesni klub H - 8
Galerija
Bjelovarska najtrofejnija plesačica Ramona Pečar, osvajanjem 2. mjesta u Standardnim plesovima i 4. mjesta u Latinsko-američkim plesovima na krovu je svijeta/Foto: Plesni klub H - 8

Ramona Pečar nakon 30 plesova s ozlijeđenim koljenom na vrhu svjetske plesne rang ljestvice

Naša najtrofejnija plesačica Ramona Pečar, osvajanjem 2. mjesta u Standardnim plesovima i 4. mjesta u Latinsko-američkim plesovima na krovu je svijeta, odaju iz H-8Protekle subote, 12. studenog, u Sarajevu je održan prvi, povijesni sportsko - plesni turnir za solo plesačice u organizaciji Svjetske plesne federacije (WDSF), Sarajevo Open na kojemu je nastupilo oko 2000 plesača iz Austrije, Slovenije, Latvije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Sudilo je 12 međunarodnih sudaca licenciranih od WDSF-a.

Ramona je na vrhu svjetske plesne rang ljestvice/Foto: Plesni klub H - 8
Ramona je na vrhu svjetske plesne rang ljestvice/Foto: Plesni klub H - 8

Boje bjelovarskog Športsko plesnog kluba „H-8“ prezentiralo je i branilo sedam solo plesačica: Ramona Pečar, Lana Ivanika, Sara Haistor, Jana Polak, Ameli Koščak Vukobrat, Matea Prskalo i Hana Birač.

U klubu preponosni na svoje plesačice

U velikoj međunarodnoj konkurenciji, djevojke su ostvarile odlične rezultate na koje je klub iznimno ponosan.

-Lana Ivanika se u Standardnim plesovima plasirala iz četvrtfinala u polufinale i zauzela odlično 12. mjesto, a u Latinsko-američkim plesovima 18. mjesto. Jana Polak je u Standardnim plesovima osvojila izvrsno 7. mjesto, Sara Haistor se nakon otplesanog polufinala u Standardnim plesovima plasirala na odlično 10. mjesto, a u Latinsko-američkim plesovima zauzela je 22. mjesto. Ameli Koščak Vukobrat je u Standardnim plesovima, nakon plasmana iz polufinala u finale, osvojila izvanredno 5. mjesto, a u Latinsko-američkim plesovima 21. mjesto.

Ramona Pečar/Foto: Plesni klub H - 8
Ramona Pečar/Foto: Plesni klub H - 8
Ameli, Hana, Matea i Sara/Foto: Plesni klub H - 8
Ameli, Hana, Matea i Sara/Foto: Plesni klub H - 8

Matea Prskalo je također, nakon plasmana iz polufinala u finale, osvojila izvrsno 5. mjesto u Standardnim plesovima dok je Hana Birač bila odlična 5. u standardu i 20. u latinu.

Ramona Pečar, naša najtrofejnija solo plesačica, nakon otplesanih 30 plesova od četvrtfinala, polufinala do finala u obje plesne discipline, u jednoj od najbrojnijih dobnih kategorija (osnovci), s ozlijeđenim koljenom, ostvarila povijesne rezultate i tako se upisala u sam vrh svjetske plesne rang ljestvice solo plesačica osvajanjem 2. mjesta i  srebrne medalje u Standardnim plesovima i 4. mjesta u Latinsko-američkim plesovima, odaju nam ih H-8.

Dodaju kako su rezultati svih plesačica iznimno vrijedni i zaslužuju sve riječi pohvale obzirom na veličinu i snagu ovog povijesnog turnira. ŠPK „H-8“ Bjelovar s ponosom ističe da su ovi rezultati dodatna motivacija i vjetar u leđa kako plesačicama, tako i klubu za daljnji rast i razvoj ovih plesnih disciplina.

Međunarodni bodovni turnir

Dodajmo, u nedjelju, 13. studenog u Sarajevu je održan i međunarodni bodovni turnir, u organizaciji Plesnog kluba Astorija iz Sarajeva, a bjelovarske, već spomenute plesačice, ostvarile su odlične rezultate i osvojile pregršt medalja.

Sara, Ramona i Ameli/Foto: Plesni klub H - 8
Sara, Ramona i Ameli/Foto: Plesni klub H - 8
Foto: Plesni klub H - 8
Foto: Plesni klub H - 8

-Hana Birač zlatnu medalju i prvo mjesto u Standardnim plesovima te srebrnu medalju i 2. mjesto u Latinsko-američkim plesovima, Ameli Koščak Vukobrat  srebrnu medalju i 2. mjesto u Standardnim plesovima te 5. mjesto u Latinsko-američkim plesovima, Ramona Pečar srebrnu medalju i 2. mjesto u Latinsko-američkim plesovima te 6. mjesto u Standardnim plesovima, Jana Polak srebrnu medalju i 2. mjesto u Standardnim plesovima, Matea Prskalo brončanu medalju i treće mjesto u Standardnim plesovima, Sara Haistor osvojila je 8. mjesto u Standardnim i 7. mjesto u Latinsko-američkim plesovima, Lana Ivanika je uspješno otplesala polufinale Latinsko-američkih plesova, ali bez plasmana u finalni krug natjecanja, poručuju iz bjelovarskog plesnog kluba.

Novi upisi

Ujedno se zahvaljuju mnogobrojnim sponzorima, pravnim i fizičkim osobama, koje su financijski pomogle odlazak bjelovarskih plesačica na ova natjecanja u Sarajevo te zahvaljuju roditeljima na angažmanu oko organizacije.

Finale WDSF/ Foto: Plesni klub H - 8
Finale WDSF/ Foto: Plesni klub H - 8
Sara i Ramona s trenerom Ismetom/Foto: Plesni klub H - 8
Sara i Ramona s trenerom Ismetom/Foto: Plesni klub H - 8

-Djeca i mladi mogu se uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenog kreativnog plesa, hip-hop i jazz dancea, a sve informacije mogu se dobiti na broj 092 176 74 66. Također, svi zainteresirani mogu se javiti u vezi priprema za sportsko školsko plesno državno prvenstvo koje će se održati u Poreču slijedeće godine, zaključuju.

Jana Polak na bodovnom turniru/Foto: Plesni klub H - 8
Jana Polak na bodovnom turniru/Foto: Plesni klub H - 8
Jana, Matea, Ameli, Ramona, Lara i Sara/Foto: Plesni klub H - 8
Jana, Matea, Ameli, Ramona, Lara i Sara/Foto: Plesni klub H - 8