Fotografija: Osim poklona, okupljena ekipa se u Inkubatora ideja lijepo podružila/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Osim poklona, okupljena ekipa se u Inkubatora ideja lijepo podružila/Foto: Inkubator ideja

Inkubator ideja postao tvornica božićnih ukrasa: "Izrađuju se kuglice, ukrašavaju vijenci i čaše"

"Prvi put sam ovdje. Nisam imala vremena napraviti vjenčić za vrata pa mi je radionica dobro došla da sjednem, zabavim se i napokon uhvatim vremena izraditi ga", kazala je LidijaBJELOVAR - Prosinac je zasjao punim sjajem. Trgovine su ukrasile svoje izloge, gradovi su obasjani lampicama, a mnogima adventsko doba znači ukrašavanje doma i stvaranje blagdanske atmosfere. Kako bi Božić dočekali spremni, u Inkubatoru ideja su prošlog četvrtka i petka održane dvije kreativne radionice izrade božićnih ukrasa. Uz zvukove božićne glazbe, polaznici su imali priliku naučiti kako od raznolikih materijala i uz malo mašte napraviti unikatan i kreativan božićni ukras. Zadovoljna interesom i odazivom, jednako kao i održanom radionicom, bila je voditeljica radionice Mirela Mužinić.

Jednostavni materijali

- Za polaznike radionica pripremila sam dekoracije koje radim sa svojim učenicima. U svemu volim biti jednostavna pa tako i ukrase izrađivati od jednostavnih materijala. Sudionici su bili iznimno aktivni i kreativni, a prema sretnim izrazima lica može se zaključiti da je Božićna čarolija uistinu zavladala Inkubatorom ideja.

Izrađivali su se razni predmeti/Foto: Inkubator ideja
Izrađivali su se razni predmeti/Foto: Inkubator ideja

Kreativcima nije ništa drugo preostalo nego baciti se na posao. Prepustili su se gomilama kuglica te šarenih materijala kako bi izradili ukrase koji će im ostati trajna uspomena i uljepšati njihov dom, dok će pojedinci izrađene ukrase pokloniti njima dragim osobama.

- Ja sam odlučila napraviti vjenčić koji ću pokloniti baki – kazala je Jana Dominković.

Neki od sudionika već su dobro znana lica u Inkubatoru ideja, dok je bilo i novih polaznika.

„Uradi sam“ ukrasi

- Prvi puta sam u Inkubatoru ideja. Nisam imala vremena napraviti vjenčić za vrata pa mi je ova radionica dobro došla da sjednem, zabavim se i napokon uhvatim vremena izraditi ga – kazala je Lidija Grguljaš.

Bilo je stalnih sudionika, ali i novih polaznika/Foto: Inkubator ideja
Bilo je stalnih sudionika, ali i novih polaznika/Foto: Inkubator ideja

Ideja nije nedostajalo, a svaki vlastoručno izrađen ukras bio je - ukras od srca.

Božićna čarolija Inkubatora ideja bila je izvrsna prilika svim sudionicima da odmaknu od rutine te kvalitetno provedu slobodno vrijeme. Sedmogodišnja Lora na radionicu je došla sa sestričnama.

- Napravila sam tri kuglice za bor i ukrasnu čašu za mamu – izjavila je Lora ponosno pokazujući svoje radove.

Svi jedva čekaju novu radionicu/Foto: Inkubator ideja
Svi jedva čekaju novu radionicu/Foto: Inkubator ideja

- Mi smo odlučile zajednički napraviti ukrasni vijenac koji će krasiti naš blagdanski stol – objasnile su sestre Vedrana i Maja.

Polaznici su kućama nosili radove od kojih će se mnogi naći zamotani kao pokloni pod božićnim drvcem ove godine.

Još dva eventa u prosincu

Ovaj tjedan u Inkubatoru ideja očekuje nas predavanje „Zdrava i fit mama“ Branislave Musulin koje će se održati u utorak, 14. prosinca dok će se „Mirisni Božić“ Emice Tudić u Inkubator ideja održati u četvrtak, 16. prosinca.

Koristili su se jednostavni materijali/Foto: Inkubator ideja
Koristili su se jednostavni materijali/Foto: Inkubator ideja

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost 1.994.857,17 kn. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.695.628,59 kn te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (na pozicijama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske) iznosom od 299.228,58 kn.