Fotografija: Bjelovarčanima se svidjelo što su mogli postavljati pitanja/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Bjelovarčanima se svidjelo što su mogli postavljati pitanja/Foto: Inkubator ideja

Nutricionistkinja Alma Bunić Bjelovarčanima odala male trikove kako ojačati imunitet

"Alma je bila izvrsna. Odgovarala je na sva naša pitanja. Najkorisnije informacije nastojat ću svakodnevno primjenjivati", kazala je sudionica predavanja Romana ČulinaBJELOVAR - Još jedno interaktivno predavanje u Inkubatoru ideja održala je nutricionistica Alma Bunić. Ovog puta tema je bila „Nutricionizam – prehrana i imunitet“, a publika je bila iznimno zainteresirana i aktivna. Cilj ovog predavanja bio je otkriti kako ojačati svoj imunološki sustav, što je s dolaskom nižih temperatura i sezone prehlade iznimno važno.

Pravilna prehrana i zdrave navike

Jačanje imuniteta kompleksnije je nego što se na prvi pogled djeluje. Pravilna prehrana, dodatci prehrani, kretanje i boravak u prirodi samo su neki od čimbenika koji utječu na naš imunološki sustav koji je svakodnevno je pod utjecajem različitih vanjskih čimbenika. S obzirom na to da na pojedine čimbenike nije moguće utjecati, od iznimne važnosti je imati svakodnevnu nutritivnu podršku koja kompenzira za vanjske utjecaje na imunitet.

Alma Bunić i ranije je gostovala u Inkubatoru ideja/Foto: Inkubator ideja
Alma Bunić i ranije je gostovala u Inkubatoru ideja/Foto: Inkubator ideja

Odazivom na predavanje bila je zadovoljna i Alma Bunić koja smatra da je upravo aktualnost teme jedan od razloga velikog interesa Bjelovarčana.

Podsjetimo, Bjelovarčanka Alma već je gostovala u Inkubatoru ideja te je publika sama predlagala teme o kojima žele slušati. Prednost interaktivnih predavanja je što publika ima jedinstvenu mogućnost i priliku pitati ono što ih zanima o navedenoj temi te odmah dobiti konkretne i točne informacije.

Brojna pitanja

- Predavanje je bilo odlično. Dobili smo mnogo korisnih savjeta i točnih informacija vezanih uz prehranu i jačanje imuniteta. Alma je bila izvrsna te je dokazala svoju stručnost strpljivo odgovaravši na sva naša pitanja. Najkorisnije informacije koje ću nastojati svakodnevno primjenjivati su vezane uz suplemente koje trebamo koristiti, izjavila je Romana Čulina, sudionica predavanja.

Tema je bila kako ojačati imunitet/Foto: Inkubator ideja
Tema je bila kako ojačati imunitet/Foto: Inkubator ideja

Velik utjecaj na izgradnju i snagu imunosnog sustava ima pravilna i uravnotežena prehrana te zdrav i aktivan životni stil, a zdrave navike važno je primjenjivati od najranije dobi.

Inkubator ideja rezultat je istoimenog EU projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva. Riječ je o coworking  prostoru koji, osim što pruža mjesto za rad i učenje svima kojima je to potrebno, organizira društvena događanja različitih tematika u kojima se predstavljaju inspirativni pojedinci u zajednici.

Publika je bila aktivna i radoznala/Foto: Inkubator ideja
Publika je bila aktivna i radoznala/Foto: Inkubator ideja

Ulaz na sva događanja u Inkubatoru ideja je slobodan, a raspored i najave evenata možete pratiti na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.