Fotografija: Predavanje je privuklo veliki broj zainteresiranih roditelja/ Foto: Inkubator ideja
Galerija
Predavanje je privuklo veliki broj zainteresiranih roditelja/ Foto: Inkubator ideja

Mlada majka: "Najkorisnija informacija s predavanja je da moramo biti dosljedni u odgoju"

Predavanje o odgoju djece održano u bjelovarskom Inkubatoru ideja oduševilo bjelovarske roditelje. Najavljen novi je novi ciklus radionica i rad u grupamaBJELOVAR - Predavanje "Roditeljski stilovi i odgojni postupci koji (ne)djeluju“ održano proteklog tjedna u bjelovarskom Inkubatoru ideja privuklo je mnoge zainteresirane roditelje. Tom prilikom voditeljice Tea Milinović, mag. socijalne pedagogije, Vedrana Viljevac Barić mag. psihologije i Nina Plažanin dipl. psihologinja, otkrile su okupljenima najbitnije elemente odgoja djeteta te pobliže objasnile kako roditeljstvo ima mnogo više uloga nego što se misli.

Buduće teme prilagodit će se potrebama roditelja/ Foto: Inkubator ideja
Buduće teme prilagodit će se potrebama roditelja/ Foto: Inkubator ideja

- Smatram da je predavanje bilo poučno i zanimljivo, ali i interaktivno budući da su na samom kraju predavanja roditelji reagirali mnogim pitanjima na koje do sada nisu znali odgovore. Cilj nam je prilagođavati se temama i potrebama roditelja jer im želimo pružiti ono što im je zaista potrebno. Najavljujem i ciklus predavanja o odgoju djece na kojima ćemo obrađivati raznolike teme i na kojima će biti i rad u grupama gdje će roditelji iznositi svoje probleme na koja ćemo im mi, ali i ostali roditelji, davati adekvatna rješenja i smjernice, izjavila je Nina Plažanin, jedna od predavačica.

Osnažiti odnos roditelja i djece

Biti roditelj nije jednostavno, osobito u današnjem ubrzanom stilu života te mnoštvu poslovnih obaveza. Sudionici su na predavanju imali priliku saznati kako zadovoljiti osnovne djetetove fizičke i emocionalne potrebe, od kuda dolaze roditeljska očekivanja, koji sve roditeljski stilovi postoje i kako ih prepoznati te koji su najučinkovitiji odgojni postupci. Cilj predavanja bio je pružiti potporu roditeljima i unaprijediti njihove komunikacijske vještine ne bi li osnažili odnosi između njih i njihove djece. 

- Na predavanje sam došla zajedno s mužem budući da očekujemo treće dijete i htjeli smo saznati nove i korisne savjete vezane uz odgojne metode. Najkorisnija informacija s kojom odlazim s predavanja je da trebamo biti dosljedni u odgoju djece, kazala je nakon predavanja jedna od sudionica Sandra Mlatilik Babec.

Predavačice su najavile novi ciklus radionica: Foto: Inkubator ideja
Predavačice su najavile novi ciklus radionica: Foto: Inkubator ideja

Tea i Vedrana posjetiteljima su pojasnile da roditeljstvo podrazumijeva niz vještina, sposobnosti i postupaka koji su potrebni kako bi dijete upoznalo svijet oko sebe te razliku između nekadašnjeg i modernog odgoja. Nadalje, posjetitelji su dobili informacije koji čimbenici utječu na djetetov školski uspjeh, kako pravilno postaviti svoja očekivanja te na posljetku kako pravilno odgajati svoje dijete.

Kontinuirani posjet Bjelovarčana

Inkubator ideja uređen je i opremljen u sklopu istoimenog EU projekta, čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva. Prostor je namijenjen svima koji žele raditi u coworking zajednici. Osim toga, u Inkubatoru ideja se organiziraju eventi prema interesu javnosti, a cilj im je predstaviti sugrađane i inspirativne pojedince.

- Iznimno nas vesele pozitivni komentari. Eventi su ostvarili kontinuitet te posjećenost raste iz tjedna u tjedan. Zahvaljujemo svima koji podržavaju rad Inkubatora ideja i koji svojim idejama i prijedlozima doprinose kvaliteti sadržaja koji nudimo našim sugrađanima, izjavila je Alenka Rogić, voditeljica Inkubatora ideja.

Ulaz na sva događanja u Inkubatoru ideja je slobodan uz prethodnu prijavu. Raspored i najave pratite na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.