Fotografija: Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Galerija
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

PRINČEVI PUSTINJE U daruvarskom kinu besplatno pogledajte sjajan film za djecu i cijelu obitelj

Film je namijenjen djeci starijoj od 7 godina, a roditeljima može poslužiti za edukaciju djece o životu i običajima nama stranih kulturaU sklopu filmske matineje iz projekta Mala škola kulture u subotu 11. svibnja od 11 sati u daruvarskom kinu možete besplatno pogledati francuski obiteljski film "Prinčevi pustinje".

To je film o dvanaestogodišnjem nomadu Zodiju koji u Sahari zbrinjava napušteno mladunče deve koju naziva Tehu. Nakon što otkriva da je ona brzi trkač, bježi od krijumčara koji ju žele za sebe i upućuje se u avanturu koja ga vodi u Abu Dhabi na najveću utrku deva na svijetu.

Odličan film za djecu

Zodi od veterinarke Julie saznaje da je Tehu izuzetan trkač i da svom plemenu može donijeti mnogo novca. No, lokalni lovokradica Tarek također primjećuje Tehuine iznimne sposobnosti. Kako bi zaštitio Tehuu, Zodi odlučuje pobjeći i kreću preko Sahare. Međutim, na ovom putovanju Zodi susreće Tareka, preživljava pješčanu oluju, no ipak stiže do cilja. Želi prijaviti Tehuu za najveću utrku deva na svijetu. Hoće li uz Julijinu pomoć uspjeti ostvariti svoj san, učiniti Tehuu prvakom i spasiti svoje pleme?

Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

Ovaj film odličan je za djecu, ali i cijelu obitelj. Film je laganog tempa, rječnik je primjeren, a nema nasilja niti seksualnih tema.

Običaji nomadskog naroda

Kako je Sahara najveća vruća pustinja na planeti, a neobične utrke devama (jašu ih roboti!) jedan su od najskupljih sportova na svijetu (nagrada iznosi milijun dolara), roditeljima je ovo izvrsna prilika da s djetetom istraže kulturu i običaje nomadskog naroda. Primjerice, kako preživljavaju nomadi u pustinji, čime se hrane, kakve nastambe imaju, zašto su im deve toliko bitne i kako izgledaju prave utrke deva. Film je namijenjen djeci starijoj od 7 godina, a roditeljima može dobro doći kao odmor od hollywoodskih filmova, te poslužiti za edukaciju djece o životu i običajima nama stranih kultura.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!