Fotografija: Foto: Imdb
Galerija
Foto: Imdb

Ne propustite film "TOMA" o početku, vrhuncu i urušavanju karijere poznatog pjevača

Kako se zbog gustog rasporeda projekcija odvija preko tjedna, iz Kulturnog prosvjetnog društva Sloga mole da svoje karte rezervirate na vrijeme i to na broj telefona 0989149237PAKRAC - Početkom idućeg tjedna sve filmoljupce iz Pakraca i okolice čeka prava poslastica. Naime, u utorak, 26. listopada s početkom u 19 sati u kinu Pakrac mogu pogledati film “TOMA” - impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke. Ali i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Tomin život

Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Rezervacija karata

Druga linija prati Tomin život: Od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Plakat za film TOMA/ KPD Sloga Pakrac
Plakat za film TOMA/ KPD Sloga Pakrac

Kako se zbog gustog rasporeda projekcija odvija preko tjedna, iz Kulturnog prosvjetnog društva Sloga mole da svoje karte rezervirate na vrijeme i to na broj telefona 0989149237.