Fotografija: Dokumentarni film „Samo je nebo iznad nas“ govori o nastajanju i djelovanju pakračkog Malonogometnog kluba Dudovo bure u razdoblju od 1980. godine do početka ovog stoljeća/Foto: Pakrački list
Galerija
Dokumentarni film „Samo je nebo iznad nas“ govori o nastajanju i djelovanju pakračkog Malonogometnog kluba Dudovo bure u razdoblju od 1980. godine do početka ovog stoljeća/Foto: Pakrački list

Film o pakračkom klubu "Dudovo bure" na ovogodišnjem ZagrebDoxu

On će u konkurenciji ukupno 80 filmova iz cijelog svijeta biti prikazan zajedno s 20 drugih u takozvanoj regionalnoj konkurenciji u srijedu 16. lipnja u 20 sati u kino sali Studentskog centraDokumentarni film „Samo je nebo iznad nas“, koji je lani snimljen u Pakracu i govori o nastajanju i djelovanju pakračkog Malonogometnog kluba Dudovo bure u razdoblju od 1980. godine do početka ovog stoljeća, dio je službene konkurencije ovogodišnjeg ZagrebDoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji se održava od 13. do 20 lipnja, piše Pakrački list.

Jaka konkurencija

On će u konkurenciji ukupno 80 filmova iz cijelog svijeta biti prikazan zajedno s 20 drugih u takozvanoj regionalnoj konkurenciji u srijedu 16. lipnja s početkom u 20 sati u kino sali Studentskog centra, a repriza je drugog dana u Multimedijalnom centru SC sa početkom u 17 sati.    

Najavljujući festival i filmove, Hina naglašava da film redateljice Renate Lučić „Samo je nebo iznad nas“ govori podjednako o sportskim uspjesima prvog registriranog malonogometnog kluba u Jugoslaviji, Dudovo bure, ali i o snažnom osjećaju zajedništva i socijalnoj sinergiji.

Šerbedžija i Sokolović

Film je premijerno prikazan lani u veljači u pakračkom kinu u sklopu obilježavanja 40 godina osnutka Dudovog bureta. Režiju i scenarij potpisuje Renata Lucić, snimatelj je Tomislav Krnić, a montaža i glazba je djelo Tomislava Rupića, dok je producent u sklopu kuće „More-Magnets“ Filip Filković. U filmu o Dudovom buretu uz 18 lokalnih protagonista, govore i glumci Rade Šerbedžija i Zijah Sokolović, piše Pakrački list.